Θύελλα για την αφαίρεση του θρησκεύματος

«Fake news» για τον Γαβρόγλου η απόφαση να αναγράφεται στα απολυτήρια των μαθητών μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονέωνΘύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απίστευτη μεθόδευση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να «αποκλείσει» με έμμεσο τρόπο την αναγραφή του θρησκεύματος από τα απολυτήρια των μαθητών, καθώς θέτει ως… όρο να έχουν προσκομίσει οι γονείς υπεύθυνη δήλωση! Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί μετά τον σάλο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ωστόσο με τη συγκεκριμένη εξέλιξη για ακόμη μία φορά καθίστανται σαφή η ιδεοληψία αλλά και το κόμπλεξ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, «στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας». Ουσιαστικά, η κυβέρνηση συνεχίζει τις ιδεοληπτικές της ενέργειες και μάλιστα εν κρυπτώ από τους γονείς των μαθητών.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί, το υπουργείο Παιδείας κατέταξε χθες το θέμα για τη συγκεκριμένη απόφαση στα… fake news (υπάρχει άλλωστε συγκεκριμένος χώρος στην ιστοσελίδα του για αυτά) και… ενημέρωσε ότι «πέρυσι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η απόφαση ΔΕΝ ήταν “προεκλογική περίοδος”. Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου 2018».

Ουσιαστικά, το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην παραδοχή ότι η υπουργική απόφαση ισχύει από τον Ιανουάριο του 2018, κάτι που κάθε άλλο παρά αναιρεί το γεγονός ότι χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση από τους γονείς προκειμένου στα απολυτήρια των παιδιών να αναγράφεται το θρήσκευμα.

Η μάχη στο ΣτΕ

Το… παράλογο στην υπόθεση είναι ότι στις 10 Μαΐου συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν η Ενωση Αθέων και γονείς μαθητών με την οποία ζητούν τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο υπουργός Παιδείας έχει προλάβει εδώ και καιρό την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Και το άλλο παράλογο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας παρίσταται ως δημόσιο κατά της προσφυγής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα