Μήνυμα τήρησης της εργατικής νομοθεσίας

Μήνυμα προς τους επιχειρηματίες ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων έστειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης«Αναμένω από τις επιχειρήσεις να συστρατευτούν, ωστόσο στη συμφωνία αλήθειας μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα δεν χωρούν απολύσεις εργαζομένων, καθυστερήσεις στις πληρωμές, μη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας» τόνισε.

Η συμπίεση μισθού και η απειλή απόλυσης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «δεν νοούνται, όπως και η εργασία εκτός ωραρίου. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζομένους στην επιτυχία μέσω stock options και εγώ είμαι θετικός για γενναίες φοροαπαλλαγές. Δώστε κάρτες σίτισης, δώστε κάρτες μέσων μεταφοράς και εγώ θα δώσω έκπτωση στους φόρους».

Μιλώντας για τον κατώτατο μισθό, ανέφερε ότι το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις να επαναπατρίσουν τις εταιρικές καταθέσεις ύψους 10 δισ. ευρώ που είναι στο εξωτερικό. Τα χρήματα αυτά, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πρέπει να επιστρέψουν και να επενδυθούν στη χώρα».

Ζήτησε δε την τήρηση των κανόνων άψογης εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να μην επαναληφθούν τα μεμονωμένα φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και την καταβολή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών από τις επιχειρήσεις, διότι η μείωσή τους, όπως είπε, προϋποθέτει την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα