«Γαλάζια» εγκώμια για Καραμανλή

Ικανοποίηση Μητσοτάκη και βουλευτών για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, που ενίσχυσε την ενότητα της παράταξηςΤο ιδεολογικό μανιφέστο που παρουσίασε ο Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η παλλαϊκή υποδοχή που έτυχε από τους Βορειοελλαδίτες -και όχι μόνο- προκάλεσαν έντονες συζητήσεις και σχόλια στο εσωτερικό της Ν.Δ. 

Το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέφραζε την ικανοποίησή του για τη δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και την αμέριστη στήριξή του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ίδιο μάλιστα να σχολιάζει την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή: «Τα είπε πολύ ωραία ο κ. Καραμανλής χθες, λίγο που τον άκουσα στην ομιλία του, και ευχαριστώ και τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά».

Και συνέχισε: «Εχω την τιμή να ηγούμαι ενός κόμματος που έχει δύο πρώην πρωθυπουργούς, οι οποίοι παρέχουν χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις τη στήριξή τους στη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνει η Νέα Δημοκρατία να πείσει τους πολίτες ότι αξίζει μια ευκαιρία να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Δεν είναι η ώρα τώρα να κάνουμε ούτε κριτική ούτε αυτοκριτική. Εξάλλου, έχουμε κάνει πολλή αυτοκριτική. Εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, που τον άκουσα, μίλησε με αυτοκριτική διάθεση».

Αλλά και το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του από την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές κάλπες.

Ο Θ. Ρουσόπουλος

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησής του και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Θόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε σχετικά: «Υπάρχει ο καιρός τού σιγάν και ο καιρός τού λαλείν. Εγώ είμαι φίλος του και εκπρόσωπός του από το 2000, παραμένει η σχέση μας σε πάρα πολύ καλό και υψηλό επίπεδο. Δεν μπορώ, όμως, να μιλήσω εκ μέρους του. Θεωρώ ότι τις κρίσιμες στιγμές μίλησε. Ηταν ακόμα μία τέτοια στιγμή χθες, με σωφροσύνη, σύνεση και γνώση ενός ανθρώπου που έμεινε αρχηγός του κόμματος για 12-13 χρόνια και πρωθυπουργός περίπου για 5,5 χρόνια. Αυτή η παράταξη πάντα πήγαινε ενωτικά».

Για την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή μίλησε και ο Μάκης Βορίδης: «Ηταν σημαντικό. Ολοι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν παράξει σημαντικό κυβερνητικό έργο και είναι όλοι συντεταγμένοι γύρω από τον Κυριάκο».

Αποθέωση και στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ενας Καραμανλής από τα… παλιά χθες στη Θεσσαλονίκη, αφού φόρεσε παπούτσι περιπάτου και πήρε τους δρόμους. Αρχικά βρέθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη και το απόγευμα επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.
Οπου πήγε γνώρισε την αποθέωση, τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και προτροπές για να φτιαχτεί η χώρα, κάτι που συνέβη από νωρίς το πρωί, όταν έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, στους Αμπελοκήπους, όπου τον υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία.

O πρώην πρωθυπουργός άναψε ένα κεράκι, με τον μητροπολίτη να του δωρίζει ένα αντίγραφο παλαιάς εικόνας της Παναγίας, ένα βιβλίο για τα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, για τα 100 χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και ένα λεύκωμα.
Στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής πήγε στην πλατεία Επταλόφου. Εκεί τον υποδέχθηκαν κάτοικοι και υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό. Αλλοι τού φίλησαν το χέρι (!), ενώ άλλοι τού φώναζαν «είμαστε μαζί σου, πρόεδρε, είσαι η ψυχή μας».

Ιδιο σκηνικό και στην πλατεία Ηλιούπολης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δερμουτζίδης, αλλά και στην πλατεία του Ευόσμου, όπου τον υποδέχθηκαν ο απερχόμενος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Πέτρος Σούλας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και παλιά στελέχη της παράταξης. Το απόγευμα πήγε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και στο εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του Γιάννη Δαρδαμανέλη, συνομίλησε με πολίτες, κομματικά στελέχη και φίλους του, ενώ σήμερα στις 10.30 θα βρίσκεται στην πόλη του Λαγκαδά, στην κεντρική πλατεία, και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Σταυρό, όπου θα τον υποδεχτεί ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Το Σάββατο ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στην Κομοτηνή προκειμένου να παραστεί στην προεκλογική εκδήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, και την Κυριακή θα είναι στον νομό Σερρών για να παραστεί στη βάφτιση της εγγονής του Σάββα Αναστασιάδη, στην Πρώτη Σερρών, όπου θα συναντηθεί με συγγενείς και φίλους.
Νίκος Πετρουλάκης

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα