Τι πληρώνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ημέρα εκλογών σήμερα και αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η χώρα θα αλλάξει σελίδα, καθώς η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη από αύριο θα αναλάβει τη διακυβέρνησή της και ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ομως, τι συνέβη και γιατί σχεδόν πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας που έγινε υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αποστροφή στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Με λίγα λόγια, τι ακριβώς πληρώνει σήμερα η κυβέρνηση που ομολογουμένως κατάφερε βελτιώσεις οικονομικών δεικτών (π.χ., ανεργία, πλεονάσματα κ.λπ.) που υπό κανονικές συνθήκες θα της έδιναν πλεονέκτημα;

Αυτό που κυρίως πληρώνει και δεν το έχει καταλάβει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αν κρίνουμε από όσα λέει στις συνεντεύξεις του, είναι ότι εξόργισε τον λαό. Ο λαός πάει σήμερα στις κάλπες για να ψηφίσει οργισμένος και όχι δυσαρεστημένος, όπως πιστεύει ο κύριος Τσίπρας. Οργισμένος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ (σε αγαστή συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ.) του «σκότωσε» την ελπίδα, τη δύναμη της οποίας όλοι γνωρίζουμε.

Ο ελληνικός λαός ξέρει πλέον ότι για το επόμενο, πολύ μεγάλο, χρονικό διάστημα δεν έχει να ελπίζει σε τίποτα και στωικά αποδέχεται τη μοίρα του. «Πυροβολεί» λοιπόν με όπλο την ψήφο του, δηλαδή τον μοναδικό τρόπο αντίδρασης που έχει, αυτόν που θεωρεί ότι του στέρησε το αντίδοτο που κάνει την ανθρώπινη δυστυχία υποφερτή. Ολοι γνωρίζουμε ότι αν η δυσαρέσκεια έχει τρόπους αντιμετώπισης, η οργή δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Πληρώνει κι άλλα επιμέρους, όμως, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πληρώνει το γεγονός ότι στην προσπάθειά του να περάσει με κάθε τρόπο την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών βάφτισε «φασίστα» κάθε πατριώτη που θέλησε να διαμαρτυρηθεί ή να αντιδράσει βγαίνοντας ειρηνικά στους δρόμους. Ακόμα και τον, εμβληματικό αριστερό, Μίκη Θεοδωράκη φασίστα τον είπαν, επειδή τόλμησε να εμφανιστεί στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας πληρώνει και τα μεγάλα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής που άνοιξε και άφησε ανοικτά. Επεισε μεγάλο μέρος του λαού ότι κάτι θα αλλάξει καθώς αυτός ήταν «άφθαρτος και είχε το ηθικό πλεονέκτημα». Σχεδόν πέντε χρόνια μετά και ύστερα από δεκάδες επιτροπές, εισαγγελικές έρευνες, πορίσματα και πολιτικές εξαγγελίες με δεσμεύσεις για κάθαρση, αυτό που έγινε τελικά ήταν μια τρύπα στο νερό. ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Siemens, «Noor 1», θαλασσοδάνεια κομμάτων, χρηματοδοτήσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης, «Ερρίκος Ντυνάν» και C4I έμειναν απλές καταγγελίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ίσως να είχε τις καλύτερες προθέσεις, διέψευσε και σε αυτό το επίπεδο τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Προσδοκίες που τώρα ο λαός έχει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα