Στην ορκωμοσία με σύζυγο, παιδιά, αδελφές και φίλους

Από τη μεγαλύτερη στιγμή του Κυριάκου δεν έλειψε κανείς αγαπημένος του. Ο θρησκευτικός όρκος και η συγκίνησηΗταν λίγο μετά τις 12.30 όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματός του, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με την οικογένειά του για να ορκιστεί πρωθυπουργός.

Χαμογελαστός και ήρεμος, περπάτησε με αργό και σταθερό βήμα στον κήπο του Μεγάρου μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία παιδιά τους, τη Σοφία, τη Δάφνη και τον Κωνσταντίνο. 

Οταν μπήκε μέσα στο νεοκλασικό, τον περίμεναν οι τρεις αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, οι στενοί συνεργάτες του Γρηγόρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Ζούλας, Στέλιος Πέτσας, Κύρα Κάπη και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εκεί ήταν επίσης η πεθερά του, μητέρα της Μαρέβας Γκραμπόβσκι, Ηβη Γόντικα, η Πωλίνα Καλούδη, επί χρόνια συνεργάτιδα της μητέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρίκας, καθώς και η στενή φίλη της οικογένειας Μελίνα Τραυλού, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος στη γνωστή ναυτιλιακή εταιρία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises και γραμματέας στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο νέος πρωθυπουργός είχε προσκαλέσει εξάλλου στην ιδιαιτέρως σημαντική αυτή στιγμή της ζωής του κάποιους επιστήθιους φίλους του, με τους οποίους κάνει παρέα από τότε που ήταν ακόμα μαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών: τον επιχειρηματία Σπήλιο Μανιά, τον σύζυγο της Αννας Ροκοφύλλου (δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη), και τον δικηγόρο Αλέξανδρο Αθανασίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος

Η τελετή της ορκωμοσίας ξεκίνησε ακριβώς στη 1 το μεσημέρι, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο στο ευαγγέλιο και προτού υπογραφεί το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας είχε μια ολιγόλογη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τον ασπάστηκε και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Ακολούθως ο νέος πρωθυπουργός αγκάλιασε συγκινημένος τη σύζυγο και τα παιδιά του που παρακολουθούσαν την τελετή από πολύ κοντά.

«Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στην εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης. Η δουλειά ξεκινά τώρα» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραπέμποντας στην ορκωμοσία που είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ αντίστοιχη δήλωση έκανε εξερχόμενος του κτιρίου.

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και αφού νωρίτερα είχε παραλάβει τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα