Ψήφος για τους Ελληνες της διασποράς και κατάργηση της απλής αναλογικής

Ο νέος εκλογικός νόμος θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα στους Ελληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν, θέτοντας τέλος σε μια απαράδεκτη εκκρεμότητα σε βάρος της ομογένειας. Στις 23 Ιουλίου το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας στους δήμους, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης του υπουργείου Εσωτερικών.

«Ολοι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης», διαβεβαίωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, «θα νιώσουν την αγάπη, τον σεβασμό και την έμπρακτη βοήθεια του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κυβέρνησης».

Η δεύτερη σε χρόνο, αλλά όχι σε σπουδαιότητα, προτεραιότητα του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, είναι η κατάρτιση και ψήφιση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου, προκειμένου να καταργηθεί ο νόμος της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την απερχόμενη υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι «να υπηρετήσει τον Ελληνα πολίτη και να γίνει το Δημόσιο στη συνείδηση των Ελλήνων μια απολύτως πετυχημένη υπόθεση εξυπηρέτησης της ελληνικής κοινωνίας».

Οσον αφορά την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης τόνισε: «Θα αντιμετωπίσω τους εργαζομένους συνολικά στο Δημόσιο με απόλυτο σεβασμό για τη δουλειά που κάνετε, για την προσφορά σας στη χώρα και για την ανάγκη αυτή η προσφορά να γίνεται όλο και καλύτερη, και αυτό να αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία».

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι και τους καλοκαιρινούς μήνες το πολιτικό επιτελείο του ΥΠΕΣ «θα εργαστεί μεθοδικά και σκληρά», ενώ τα στελέχη του υπουργείου θα πάρουν κανονικά τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού θα συνεργαστεί αρμονικά με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι με απόφαση του πρωθυπουργού ένα τμήμα του υπουργείου θα ενταχθεί στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι το βάρος θα δοθεί στις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των δήμων από την 1η Σεπτεμβρίου και την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Τέλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου υπογράμμισε ότι η Μακεδονία είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα