Τα πρόσωπα του «πρωινού καφέ»!

Ποιος είναι ο στενός κύκλος συνεργατών του πρωθυπουργού με τους οποίους κάθε πρωί θα καθορίζει και θα ελέγχει το κυβερνητικό έργοΤον πρώτο «πρωινό καφέ» με το στενό επιτελείο του στο Μέγαρο Μαξίμου είχε χθες το πρωί στις 8 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε πολύ νωρίς στο γραφείο του θέλοντας έτσι να σηματοδοτήσει και προς τους υπουργούς του, που ακόμα ως εκείνη την ώρα δεν είχαν ορκιστεί, ότι έχει σηκώσει τα μανίκια για δουλειά, καθώς η κυβέρνηση παρά την ισχυρή εντολή που έλαβε από τους πολίτες δεν διαθέτει καμιά περίοδο χάριτος. 

Στον πρωινό καφέ του νέου πρωθυπουργού συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ουσιαστικά είναι το νούμερο 2 της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υφυπουργός για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και άνθρωπος των ειδικών αποστολών του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνος Ζούλας.

Με αυτή τη σύνθεση θα συνεδριάζει καθημερινά στις 8 π.μ. υπό τον κ. Μητσοτάκη ο «πρωινός καφές» του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να ελέγχεται το πλάνο της ημέρας για το κυβερνητικό έργο και τη διαχείριση της καθημερινότητας.

Στο μεταξύ, επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης είναι ο Στέλιος Κουτνατζής, ο οποίος διαθέτει, υπό μία έννοια, προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία, καθώς υπήρξε νομικός σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη στην κυβέρνηση Σαμαρά το 2012-2015.

Εμπιστοσύνη

Ο κ. Κουτνατζής θεωρείται στέλεχος της νέας γενιάς και χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς θεωρείται άνθρωπος με «δυνατό βιογραφικό» και σπουδές υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό. 

Ο 40χρονος Στέλιος Κουτνατζής είναι λέκτορας Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Χάρβαρντ και διδακτορικό στο Δημόσιο Δίκαιο στη Γερμανία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα