Δυσοσμία από άγνωστη αιτία

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Διαψεύδεται ότι έχει σχέση με το δίκτυο φυσικού αερίου της πόληςΠερισσότερες από 100 κλήσεις έκαναν οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης το τελευταίο διήμερο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαμαρτυρόμενοι για έντονη οσμή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), η οποία ξεκαθάρισε ότι το φαινόμενο δεν σχετίζεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Τις συγκεκριμένες τηλεφωνικές κλήσεις έκαναν κάτοικοι των περιοχών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μέχρι και την Περαία!

Η ανησυχία ήταν έντονη και κάποιοι υποστήριζαν ότι προέρχεται από δίκτυο διανομής αερίου, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Οι πυροσβέστες απαντούσαν στους πολίτες ότι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας δεν έχει διαπιστώσει την ύπαρξη προβλήματος στο δίκτυό της και τους ενημέρωναν ότι από πλευράς της επιχείρησης διεξάγονται σχετικοί έλεγχοι.

Αλλωστε, από τη συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε προκληθεί το παραμικρό έως σήμερα και η οργάνωσή της είναι αξιοπρόσεκτη. Πάντως, το θέμα απασχολεί έντονα τους κατοίκους των συνοικιών της ανατολικής Θεσσαλονίκης και μερίδα εξ αυτών εξέφρασε και την ανησυχία της, όμως οι πυροσβέστες την καθησύχασαν.

Στο μεταξύ, το φαινόμενο της δυσοσμίας αποτέλεσε και θέμα συζητήσεων στο διαδίκτυο από κατοίκους των περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβαίνει μέσω αναρτήσεων και δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το φαινόμενο ερευνάται και από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αφού ειδικοί εκφράζουν την εκτίμηση ότι η δυσοσμία μπορεί να προέρχεται από τη θάλασσα, επειδή κατά τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες μαζί με άπνοια.

Από την πλευρά της, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εξέδωσε ανακοίνωση για τη δυσοσμία, στην οποία αναφέρεται: «Η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ενημερώνει ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους και επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό διαπιστώνεται ότι η οσμή στην Κεντρική – Ανατολική Θεσσαλονίκη δεν συσχετίζεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα