ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ «ΒΛΕΠΕΙ» Η ΑΓΚΥΡΑ!

Το άρθρο σε φιλικό μέσο του Ερντογάν που δείχνει ότι η Τουρκία διακατέχεται από το «σύνδρομο της περικυκλωμένης χώρας»Από τον ΣΑΒΒΑ
ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

Η Τουρκία εκλαμβάνει τα γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Συρίας ως μια συνωμοσία που έχει στόχο την περικύκλωση της Τουρκίας και στη συνέχεια ακόμα και τον διαμελισμό της.

Αυτό το σύνδρομο της περικυκλωμένης χώρας καθορίζει και τις πολιτικές της Αγκυρας σε όλα τα μέτωπα, από το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό έως το μέτωπο της Λιβύης και τα ενεργειακά -και όχι μόνο- μέτωπα της Κύπρου, της Αν. Μεσογείου και του Αιγαίου.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτήν την κατάσταση, θεωρώ ότι είναι αποδοτικό να δούμε τι λέει για όλα αυτά ο Ιμπραΐμ Καραγκιούλ, γενικός διευθυντής της «Γενί Σαφάκ», επικοινωνιακής ναυαρχίδας του Ερντογάν, ο οποίος δίνει τη γραμμή και προετοιμάζει την τουρκική κοινή γνώμη για όσα θα συμβούν, ώστε να εξασφαλιστεί η στήριξή της στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Δεν υιοθετούμε όσα λέει ο Τούρκος αναλυτής, απλά τα διαβάζουμε και τα προσθέτουμε σε όσα γνωρίζουμε, ώστε να κάνουμε καλύτερη ανάλυση της κατάστασης.

Ας δούμε, λοιπόν, τα πιο σημαντικά σημεία του άρθρου που τιτλοφορείται «Η πειρατεία και η ληστρικότητα έφτασαν στα σύνορά μας».

Ο Καραγκιούλ πρώτα αναφέρεται σε απόφαση των ΗΠΑ, Ισραήλ, Σ. Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να συγκροτήσουν στρατιωτικό μηχανισμό ελέγχου της θαλάσσιας περιοχής που εκτείνεται από την Ερυθρά Θάλασσα στον Ινδικό Ωκεανό μέχρι τα Στενά του Ορμούζ, με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια.

Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι «το ίδιο σχέδιο θα μεταφέρουν στην Αν. Μεσόγειο. Θα ιδρύσουν έναν πολυεθνικό οργανισμό κατάληψης της περιοχής».

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «[ΗΠΑ, Ισραήλ, τα κράτη της Ε.Ε., Αίγυπτος, ΗΑΕ και Σ. Αραβία] σχεδιάζουν έναν χάρτη, με βάση τον οποίο η Τουρκία θα εγκλειστεί και θα φυλακιστεί στην Ανατολία.

Και το τελευταίο βήμα θα είναι να τη χτυπήσουν εκεί, όταν θα την έχουν απομονώσει από τις θάλασσες.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα συγκροτήσουν έναν διεθνή μηχανισμό ελέγχου στην Αν. Μεσόγειο. Πιστεύω ότι τα σχέδια γι’ αυτόν είναι ήδη έτοιμα.

Τον μηχανισμό που συγκρότησαν στα Στενά του Ορμούζ θα τον μεταφέρουν στην Αν. Μεσόγειο. Και τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε την κατάληψη της Αν. Μεσογείου.

Και τότε θα μας ζητηθεί να θυσιάσουμε την ΤΔΒΚ».

Στη συνέχεια αναφέρεται στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, συνδέοντας τα «μέτωπα» της Συρίας και της Αν. Μεσογείου, λέγοντας ότι «αν η Τουρκία είχε κάνει την επιχείρηση και είχε εισβάλει στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, σήμερα δεν θα ήταν τόσο εύκολη η περικύκλωσή της στην Αν. Μεσόγειο.

Και δεν θα κινδύνευε τόσο πολύ η ΤΔΒΚ».

Μάλιστα, σημειώνει ότι εκτός από την παρουσία των ΗΠΑ, Ισραήλ, ΗΑΕ και Σ. Αραβίας στη ζώνη της τρομοκρατίας (σ.τ.μ.: εννοεί το κουρδικό κράτος που λειτουργεί ντε φάκτο στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, στη Β. Συρία) προστίθεται και η παρουσία της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών της Ε.Ε., που έχουν αρχίσει να στέλνουν εκεί στρατεύματα και να αυξάνεται έτσι ο αριθμός των ξένων στρατευμάτων στην εν λόγω περιοχή. Ολοι προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν μια επιχείρηση της Τουρκίας».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Καραγκιούλ προβλέπει και επίθεση κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα: «Ειδικά στο Αιγαίο θα δεχτούμε μια σοβαρή επίθεση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκροτηθούν διεθνείς μηχανισμοί και στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, και η Τουρκία θα τεθεί υπό πίεση. Θα απειληθεί, θα δεχτεί ακόμα και ανοιχτές επιθέσεις. Αν δεν δούμε αυτόν τον χάρτη που πάει να σχεδιαστεί, αν δεν καταπολεμήσουμε αυτήν την κατάσταση, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, καταστρέφουμε τη χώρα μας. Χάνουμε έναν ολόκληρο αιώνα».

Στη συνέχεια θεωρεί ότι η κριτική που δέχεται ο Ερντογάν στη χώρα του γίνεται «για να ενισχύσουν εκείνους τους έξω που περικυκλώνουν την Τουρκία».

Παράλληλα, κάνει λόγο για την «ασπίδα άμυνας» της Τουρκίας στην οποία περιλαμβάνει και τα Σκόπια! Οπως αναφέρει, «η ασπίδα άμυνας της Τουρκίας αρχίζει από το εσωτερικό της Συρίας, από τη Λιβύη, την ΤΔΒΚ, το Σεράγεβο και τα Σκόπια. Αν δεν είμαστε εκεί, αυτό θα πει ότι δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ούτε στα σύνορά μας».

Και το άρθρο, αφού επαναλαμβάνει ότι υπάρχει σχέδιο εις βάρος της Τουρκίας, ουσιαστικά προσπαθεί να συσπειρώσει τους αναγνώστες του στο πλευρό του Ερντογάν, καλώντας τους να δουν το «Μεγάλο Παιχνίδι»: «Ενα “Μεγάλο Παιχνίδι” παίζεται στα νότιά μας: Ανοίξτε τα μάτια σας. Η πατρίδα μας θα σπάσει αυτόν τον κλοιό. Θα δημιουργήσουμε ένα αδιάσπαστο εσωτερικό μέτωπο και ο λαός μας θα αγωνιστεί με συνείδηση. Το έθνος μας είναι έτοιμο να πληρώσει κάθε τίμημα. Ομως μην είστε τυφλοί. Ανοίξτε τα μάτια μας και δείτε το Μεγάλο Παιχνίδι που παίζεται στα νότιά μας, όπως πριν από εκατό χρόνια. Ανοίξτε τα μάτια σας και μην επιτρέψετε να συμβεί».

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα