Επέλαση του «Αντίνοου» με ανέμους και καταιγίδες

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με ακραία φαινόμενα θα πλήξει σήμερα και αύριο πολλές περιοχές της χώραςΚαταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το βράδυ, χρονική διάρκεια κατά την οποία αναμένεται να κορυφωθούν τα ακραία φαινόμενα του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται στη χώρα μας, του «Αντίνοου», όπως το έχουν βαφτίσει οι μετεωρολόγοι. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η κεντρική Μακεδονία.

Πιο αργά το βράδυ η κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας (ξημερώματα Τετάρτης) σε Σποράδες και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Αύριο το πρωί τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αύριο το απόγευμα θα υπάρξει σημαντική εξασθένηση. Η Αττική, κυρίως η δυτική και η βόρεια, είναι πιθανό να επηρεαστεί πρόσκαιρα απόψε μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σήμερα στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Οι θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 18 έως 27, στη Θράκη από 19 έως 30, στη Θεσσαλία και την Ηπειρο από 17 έως 29, στη Στερεά και την Πελοπόννησο από 18 έως 31, στο Ιόνιο από 20 έως 26, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 32, στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου από 18 έως 28 και στην Κρήτη από 16 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα, που σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, όμως στον Θερμαϊκό το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα