«Τέλος στις ουρές του ΕΟΠΥΥ και προσλήψεις στις ΜΕΘ»

Αμεση λύση στην ταλαιπωρία των ασθενών που περιμένουν με τις ώρες στις ουρές των φαρμακειών του ΕΟΠΥΥ……, μείωση των πολύμηνων καθυστερήσεων στις ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών, στοχευμένες προσλήψεις νοσηλευτών σε καίριες θέσεις, όπως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), και έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, «ώστε να μην πηγαίνουν οι πολίτες με το παραμικρό στα νοσοκομεία», είναι οι βασικές προτεραιότητες της ατζέντας του υπουργείου Υγείας, που συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο υπουργείο Υγείας ενημερώθηκε για περίπου 1,5 ώρα για τις πολλαπλές «ανοιχτές πληγές» που έχει αφήσει πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ελπίζουμε με μικρά, αλλά σταθερά βήματα να μετατρέψουμε το υπουργείο Υγείας από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Εστίασα σε μια σειρά από δράσεις, που θα έχουν άμεσο αποτύπωμα στην καθημερινότητα των ασθενών. Αναφέρω ενδεικτικά το ζήτημα των ουρών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί και θα αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς και τους πολύ μεγάλους χρόνους αναμονής για τις ακτινοθεραπείες, με αποτέλεσμα συμπολίτες μας καρκινοπαθείς να πρέπει συχνά να περιμένουν επί μήνες για να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία».

Οσον αφορά τις προσλήψεις, είπε ότι θα επιταχυνθούν: «Είναι αδιανόητο σήμερα οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού».

Τέλος, ευχαρίστησε τους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας, επισημαίνοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες σχεδιάζουμε θα γίνουν μαζί με τους δημόσιους λειτουργούς. Θα είναι μεταρρυθμίσεις τολμηρές, οι οποίες έχουν υλοποιηθεί σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου».
Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα