Ενθουσιασμός που δεν δικαιολογείται στο Μαξίμου μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών

Υπέρμετρος ενθουσιασμός, χωρίς να δικαιολογείται από τα πραγματικά δεδομένα, επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τα μέτρα-χάδι της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας. Μάλιστα, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις με τις οποίες ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., το κλίμα αυτό μεταφέρθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογήθηκε ως «πολύ ενθαρρυντική» η αντίδραση της Ε.Ε. έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και επισημάνθηκε ότι η αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων ήταν «ομόφωνη» και «άμεση».

Την ίδια στιγμή, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επισημαίνει και δεν αξιολογεί ως εξόχως σημαντικό ότι η Αγκυρα όχι μόνο χλευάζει τις όποιες κυρώσεις-ευχολόγια της Ευρώπης, αλλά κλιμακώνει τις απειλές παράλληλα με τα τελεσίγραφα Ερντογάν, με παραλήπτη τον κ. Μητσοτάκη, ότι η στάση της Τουρκίας θα εξαρτηθεί από τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως, η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή θα είναι τα κύρια αντικείμενα των επαφών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με στόχο τη «διεύρυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ».

Ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε χθες για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. Για την ατζέντα των συνομιλιών αυτών συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός και ο κ. Δένδιας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα