Εως 30 Αυγούστου η προθεσμία για την ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης

Παρατάθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού εκκρεμούν αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), ενώ υπήρχαν και αιτήματα ενδιαφερομένων, η προθεσμία υποβολής προσφορών για το μεγάλο έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης……, συνολικού ύψους περί το 1 δισ. ευρώ. Η Αριάδνη Interconnection, που υλοποιεί το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής και είναι θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε χθες την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019.

Στον ΑΔΜΗΕ υποστηρίζουν πως «η παράταση δίνεται σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων από όλους τους εγχώριους και διεθνείς συμμετέχοντες κατασκευαστικούς οίκους-προμηθευτές εξοπλισμού, δεδομένου του μεγέθους του έργου, των ιδιαίτερα απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών του και του αντίστοιχα μεγάλου αριθμού τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την κατάθεση άρτιων προσφορών».

Η αλήθεια είναι πως το έργο έχει εμπλακεί σε διελκυστίνδα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενώ υπήρξε και παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το κουβάρι αναμένεται να ξεμπλέξει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση που αναμένεται να τοποθετηθεί στον ΑΔΜΗΕ.

Σημειώνεται ότι η διασύνδεση της Κρήτης μέσω Αττικής θα γίνει με διπολικό σύνδεσμο HVDC (συνεχούς ρεύματος), μια τεχνολογία αιχμής που απαιτεί τεχνογνωσία και εμπειρία υψηλού επιπέδου, καθώς θα βρίσκεται στην πρωτοπορία τέτοιων έργων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα