Εδιναν ψευδείς βεβαιώσεις υγείας σε μετανάστες!

Συλλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Σάμου, που (αντί αμοιβής) εξέδιδαν γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλοΣε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν ως αργά χθες το βράδυ μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την εξάρθρωση κυκλώματος, το οποίο είχε στήσει μέσα στο Νοσοκομείο Σάμου παράνομη «φάμπρικα», η οποία τροφοδοτούσε μετανάστες με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, φυσικά με το αζημίωτο!

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει στο φως ακόμη μία φορά και την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου εξαιτίας των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στην κομπίνα με τις εικονικές βεβαιώσεις φέρεται ότι είναι μπλεγμένο σχεδόν ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος!

Ενδεικτικό της ανομίας που φαίνεται ότι επικρατούσε είναι πως έως χθες το απόγευμα είχαν συλληφθεί δέκα άτομα, εκ των οποίων έξι γιατροί, δύο νοσηλευτές και δύο ιδιώτες, ο ένας εκ των οποίων είναι μεταφραστής.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί κατάρτιζαν αντί αμοιβής τις ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις προκειμένου να γίνεται άρση της απαγόρευσης μετακίνησης των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για την παρεχόμενη «υπηρεσία».

Το πλάνο

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, το πλάνο προέβλεπε ότι οι μετανάστες θα προωθούνταν σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, ώστε να υποβληθούν -δήθεν- σε κάποια θεραπεία. Ωστόσο, φτάνοντας στην Αθήνα έχαναν τον… δρόμο και κατέληγαν οπουδήποτε αλλού εκτός από το νοσοκομείο όπου θα έπρεπε να πάνε.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Θεόφιλος Λάζαρος ανέφερε από την πλευρά του πως πριν από περίπου δυόμισι μήνες η διοίκηση είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, καθώς η κοινωνική υπηρεσία εντόπισε πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις.

Το ίδιο είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν, όπως πρόσθεσε, δηλώθηκε η απώλεια σφραγίδας γιατρού που υπηρετεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

«Υπάρχει ένα πολυπληθές κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας που διερευνά το θέμα. Εμάς μας ζήτησαν κάποια στοιχεία για γιατρούς που υπηρετούν εδώ, τη σχέση εργασίας που έχουν με το νοσοκομείο» τόνισε ο κ. Λάζαρος. 

Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ., είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο μέρες παρόμοια «έφοδος» αστυνομικών στη Χίο, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο γιατροί.

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης στη Σάμο η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα