Συγκίνηση στη Βουλή από τα 112 «πρωτάκια»!

Τα φρέσκα πρόσωπα από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και οι «άγνωστοι» από ΜέΡΑ25 – ΒελόπουλοΑέρας ανανέωσης φύσηξε στη νέα Βουλή, με τα συνολικά 112 «πρωτάκια» να διαβαίνουν χθες για πρώτη φορά το κοινοβουλευτικό κατώφλι για να ορκιστούν βουλευτές.

Το ποσοστό της ανανέωσης φτάνει το 43%, κάτι που φάνηκε σαφώς και κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μια τέτοια διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέοι βουλευτές όχι μόνο έφθασαν αρκετά νωρίς στη Βουλή, αλλά ήταν και ιδιαιτέρως συγκινημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δεκάδες… ολοκαίνουργιοι βουλευτές, και συγκεκριμένα 59, οι οποίοι και κάθισαν για πρώτη φορά στα έδρανα της Βουλής.

Ανάμεσά τους, η εγκυμονούσα Αννα Ευθυμίου, οι καθηγητές Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Χρήστος Ταραντίλης και Αγγελος Συρίγος, καθώς και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μαρκόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Κώστας Μπογδάνος.

Πρωτοεισερχόμενοι είναι, επίσης, πέντε βουλευτές που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την εκλογή τους στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Στα Γρεβενά ο Ανδρέας Πάτσης, στην Κεφαλλονιά ο Παναγής Καππάτος, στη Ζάκυνθο ο Διονύσης Ακτύπης, στη Σάμο ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, στη Φωκίδα ο Ιωάννης Μπουγάς, αλλά και ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Κατά τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας ξεχώρισαν πάντως και οι νεοεκλεγέντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων ωστόσο είχαν κεντρικό ρόλο στην απελθούσα κυβέρνηση. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής αν και διετέλεσε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμη, βουλευτής ορκίστηκε ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης, μέχρι πρότινος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Νέα πρόσωπα, φυσικά, είναι εκείνα που στελεχώνουν τα δύο μικρότερα κόμματα, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. Από την Ελληνική Λύση μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει διατελέσει βουλευτής και όλοι οι υπόλοιποι είναι νέοι στη Βουλή.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς μόνο ο ίδιος και η Σοφία Σακοράφα έχουν διαβεί ξανά το κατώφλι της Βουλής.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα