Κάτι ψήνουν Στουρνάρας – Σαμαράς

Αποκάλυψη! Μυστικό γεύμα χθες το μεσημέρι στο δώμα της ΤτΕ
Ψάχνεται ο ένας για το μέλλον του (αφού δεν θα προταθεί μάλλον για επίτροπος) και ο άλλος παρακαλάει να του ανανεώσουν τη θητεία
Η πρόσκληση του παμπόνηρου διοικητή, η συμμαχία και η κοινή θέληση για… ρεβάνς!

Η Θέση μας: Οι «μπίζνες» με τους μετανάστες

Γεύμα στο δώμα της Τραπέζης της Ελλάδος παρέθεσε χθες το μεσημέρι ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας (φωτό αριστερά) προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά (φωτό δεξιά).

Οι δύο άνδρες δένονται πλέον με πολυετή φιλία, καθώς ο διοικητής υπήρξε υπουργός του Σαμαρά ως πρωθυπουργού, έστω και ως τρίτη επιλογή.

Και μολονότι επιέσθη εις ανύποπτον στιγμήν να αναλάβει το πόστο εκ νέου (σε κάποια στροφή έπαιξε και το όνομα του στελέχους της Goldman Sachs κ. Ηλιάδη), εντούτοις ο Ιωάννης παρέμεινε στην τράπεζα.

Επιθυμεί ανανέωση για έξι χρόνια ακόμη ή Φρανκφούρτη.

 ➥ Το μενού στο δώμα, το οποίο φημίζεται για τη θέα του προς την Ακρόπολη, περιελάμβανε φρέσκια συναγρίδα (στον Αντώνη αρέσει βεβαίως περισσότερο η γλώσσα μενιέρ, αλλά και αυτή ωραία είναι) και ωραιότατο επιδόρπιο.

Το πολιτικό μενού, βεβαίως, τα είχε όλα: Ευρώπη, επιτροπείες, ρεβάνς. Ο διοικητής δήλωσε πρόθυμος σε κυριακάτικη εφημερίδα να καταθέσει στη Δικαιοσύνη εναντίον των… διωκτών του.

Ξεφουσκώνει το σενάριο για Σαμαρά στην Κομισιόν

Καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα του νέου επιτρόπου στην Ε.Ε. εκ μέρους της χώρας μας, το σενάριο της επιλογής Σαμαρά (φωτό) έχει εξασθενήσει σχεδόν πλήρως.

Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε ως φαβορί για τη θέση, πλέον φαίνεται ότι η εκδοχή της «μετακόμισής» του στις Βρυξέλλες «ξεφουσκώνει» και ψάχνει να βρει νέο ρόλο για την επόμενη μέρα.

Μάλιστα, και η πλευρά του ιδίου του κ. Σαμαρά δείχνει να το έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα έχει αίσιο τέλος το συγκεκριμένο ζήτημα και να διατείνεται ότι ούτε αυτός επιθυμεί την ανάληψη της επιτροπείας της Ε.Ε., με το πρόσχημα ότι δεν θα αναλάβει ταυτόχρονα ρόλο αντιπροέδρου.

Η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρεται ότι πιέζει τις χώρες να προτείνουν άμεσα τους «εκλεκτούς» τους και δεν αποκλείεται οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να διεκδικήσει ένα από τα παραγωγικά χαρτοφυλάκια για την Ελλάδα στην επόμενη Κομισιόν και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκμυστηρευτεί στον απερχόμενο πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι σκέφτεται σοβαρά να προτείνει τον εκπρόσωπο της Κομισιόν και πρώην ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (2007-2009) Μαργαρίτη Σχοινά.

Πρόσωπο, πάντως, που καταγγέλλεται ότι αποτελεί ουσιαστικά τον «άνθρωπο των δανειστών» και ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον πρωθυπουργό.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα