Ώρα εθνικής αφύπνισης

Η ΝΔ απάντησε με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις του Ερντογάν
«Να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή με κάθε κόστος» δήλωσε ο Παναγιωτόπουλος
Εξετάζεται και η αύξηση της στρατιωτικής θητείας 
Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, όλα τα παραλειπόμενα της Βουλής

Η Θέση μας: Να μη μείνουν μόνο στα λόγια!

Σαφή μηνύματα για την πρόθεσή του να ενισχυθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και έριξε μια είδηση-βόμβα για το ενδεχόμενο της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος -μετά το τέλος της ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης χθες το απόγευμα- επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και όταν ρωτήθηκε αν εξετάζει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως, δέχομαι εισηγήσεις από τους αρχηγούς των Σωμάτων».

Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό στα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει σχεδιασμός να αυξηθεί η εννεάμηνη θητεία στον Στρατό Ξηράς και να εξισωθεί με το 12μηνο που ισχύει για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Μάλιστα, η είδηση αυτή ήρθε έπειτα από μια ομιλία κατά την οποία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας από το βήμα της Βουλής χρησιμοποίησε εκφράσεις και ρητορική πολεμικής ετοιμότητας της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

«Πρέπει με κάθε κόστος, με κάθε ικμάδα να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή, κι αν είναι στο θηκάρι τώρα, πρέπει, αν χρειαστεί, να είναι ακονισμένο.

Εύχομαι να παραμείνει στο θηκάρι, δεν είμαστε όμως αμέριμνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Τουρκία για τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δεν θα ανεχτούμε παραβατικές συμπεριφορές που απειλούν την ακεραιότητά μας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, εξήγησε ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση του διαλόγου και ενός χαμηλής έντασης καναλιού επικοινωνίας, «δίχως αυτό να συνεπάγεται ενδοτικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν ανέχεται απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις» και, επαναλαμβάνοντας ότι γνώμονας της Ελλάδας για τη συνεργασία με την Τουρκία είναι το Διεθνές Δίκαιο, ζήτησε τερματισμό της παράνομης δραστηριότητας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Οσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειές της και δεν θα ανεχτεί φαινόμενα μη πλήρους συμμόρφωσης των Σκοπίων.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η συναίνεση στην εξωτερική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι θα ακούει και θα σέβεται την κριτική της αντιπολίτευσης αλλά όχι τις κραυγές της πατριδοκαπηλίας και της εθνικολαϊκιστικής έξαρσης.

Ενωτικό μήνυμα Κυριάκου μετά την ψήφο εμπιστοσύνης! Είχε προηγηθεί ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Mε 158 θετικές ψήφους και 142 αρνητικές, η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, με αποστολή την επιβεβαίωση των προσδοκιών των πολιτών και την υλοποίηση των προγραμματικών εξαγγελιών, όπως η μείωση των φόρων και η προσέλκυση επενδύσεων.

«Η κυβέρνηση έλαβε τη δεδηλωμένη της Βουλής. Από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και θα δουλέψουμε με έναν στόχο, να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη» δήλωσε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Ως κύριο συμπέρασμα της τριήμερης μαραθώνιας συνεδρίασης εκτιμήθηκε ότι το πολιτικό κλίμα είναι πλέον σαφώς πιο ήπιο, καθώς εκλείπουν οι διχαστικές κορόνες που κυριάρχησαν το τελευταίο διάστημα.

Τους τόνους ανέβασε, πάντως, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του χθες το βράδυ, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και ψέματα.

«Ψεύτες και λαϊκιστές δεν σας λέμε εμείς, αλλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού με την ψήφο του» είπε επί λέξει, συνιστώντας μάλιστα «αυτογνωσία» στην αξιωματική αντιπολίτευση, από τη στιγμή που έχει υποστεί τρεις πολιτικές ήττες μέσα σε έξι εβδομάδες, όπως σημείωσε.

Μάλιστα, τα σκάγια πήραν και τον πάλαι ποτέ «σύντροφο» Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για το «δίδυμο της καταστροφής» του πρώτου εξαμήνου του 2015 που βρίσκεται για πρώτη φορά μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, το οποίο δεν δικαιούται να δίνει συμβουλές για διαπραγματεύσεις για τα πλεονάσματα.

Κατηγόρησε δε τους δύο άνδρες για «ανικανότητα» και «αλαζονεία» που οδήγησαν στην «εντυπωσιακή κωλοτούμπα» του τρίτου Μνημονίου.

Απαντώντας στην κριτική για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις μεγάλες περιουσίες, υποστήριξε ότι η μείωση 20% αφορά όλες τις περιουσίες και όχι τους πλούσιους της Εκάλης, και συγκεκριμένα «τη μεσαία τάξη που ο ΣΥΡΙΖΑ εξόντωσε», όπως είπε.

Για τη ΔΕΗ δήλωσε ότι, αν χρειαστεί, θα πουληθούν περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να μην καταρρεύσει και μη μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι, δεσμευόμενος ταυτόχρονα πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια.

Ασφάλεια

Στάθηκε δε ιδιαιτέρως στο ζήτημα της ασφάλειας, που αποτελεί, αν μη τι άλλο, απόλυτη «γαλάζια» προτεραιότητα», ξεκαθαρίζοντας ότι «οι φυλακές γίνονται πάλι φυλακές» και υποσχόμενος πάταξη της ανομίας εντός των ιδρυμάτων.

Αναφορικά με το άσυλο, προανήγγειλε την άμεση κατάργησή του με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίζεται εντός των ημερών, ενώ άφησε αιχμές για το Κίνημα Αλλαγής διερωτώμενος αν θα αλλάξει στάση, καταψηφίζοντας «την κατάργηση του ασύλου της ανομίας και των ναρκωτικών».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στα ποικίλα σχόλια που δέχεται η Ν.Δ. για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας ότι η θέση της δεν έχει αλλάξει.

Οπως είπε, από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι η συμφωνία της λίμνης είναι «κακή και επιζήμια», όμως άπαξ και κυρωθεί δεν ακυρώνεται. Δεσμεύτηκε δε για άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών της συμφωνίας μέσω, μεταξύ άλλων, της προστασίας των μακεδονικών προϊόντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο τέλος της ομιλίας του μέτρα ανακούφισης για το Μάτι, έναν χρόνο ακριβώς μετά τη φονική πυρκαγιά.

Οπως προανήγγειλε, ξεμπλοκάρουν άμεσα 31.000.000 ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυροπλήκτους, τα οποία -όπως υποστήριξε- λιμνάζουν εδώ και έναν χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής, ενώ καθαρίζεται άμεσα το οικόπεδο στον Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Ακόμη, ανακοίνωσε δωρεάν θεραπεία και πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα των πολιτών με βαριά εγκαύματα.

{{-PCOUNT-}}33{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα