«Ψήνεται» ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ από τους ομογενείς

Σειρά ταξιδιών στο εξωτερικό προγραμματίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης……, στο πλαίσιο της προσπάθειας σύσφιξης των σχέσεών του με τους εταίρους και ενίσχυσης του διεθνούς προφίλ του.

Τηρώντας την παράδοση, για συμβολικούς (παραδοσιακά το κάνει η πλειονότητα των Ελλήνων πρωθυπουργών μόλις εκλεγούν) αλλά και ουσιαστικούς λόγους, το πρώτο ταξίδι που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός θα είναι στην Κύπρο στις 29 και 30 Ιουλίου.

Ο χρόνος της επίσκεψης οριστικοποιήθηκε σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι το Βερολίνο στις 29 Αυγούστου, στο πρώτο του ραντεβού με την Ανγκελα Μέρκελ με τη νέα του ιδιότητα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε προσκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη στη χώρα της κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος μεταξύ των δύο, αμέσως μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Προγραμματίζεται, επίσης, επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Παρίσι μετά τις 20 Αυγούστου και θα ακολουθήσει ταξίδι στην Ολλανδία κατά το διήμερο 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, «ψήνεται» επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις ΗΠΑ, χωρίς πάντως αυτή να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Ο Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκης, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέλαβε πρωτοβουλία για να προσκληθεί ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας για να μιλήσει ενώπιον και των δύο Σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στο CNN, «εστιάζω στο βασικό θέμα που είναι ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ θεμελιώνονται σε πολύ σταθερές βάσεις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα