Ισόβια στους φονιάδες του Φιλοπάππου

Καμία επιείκεια στον Πακιστανό και τον Ιρανό που σκότωσαν τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα για να τον ληστέψουνΜε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης «σφράγισαν» οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Δεκαπενταύγουστο του 2018, όταν τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στον 25χρονο Νικόλαο Μουστάκα, που βρισκόταν στον λόφο του Φιλοπάππου με τη φίλη του, με αποτέλεσμα ο άτυχος νέος να πέσει στον γκρεμό.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ενόχους τους δύο ενήλικους κατηγορουμένους, τον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό, για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, ενώ τους επέβαλαν και πρόσθετες ποινές (17 ετών και έξι μηνών στον πρώτο και 11 ετών και έξι μηνών στον δεύτερο) για επιμέρους πράξεις, όπως ληστεία, διακεκριμένη κλοπή και σύσταση συμμορίας.

Ο ανήλικος δράστης που εμπλέκεται στο έγκλημα έχει ήδη καταδικαστεί σε 10ετη κάθειρξη χωρίς αναστολή από το Δικαστήριο Ανηλίκων. 

«Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, δεδομένου ότι προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς τον γκρεμό» είχε τονίσει λίγη ώρα νωρίτερα στην αγόρευσή της η εισαγγελική λειτουργός.

Τις απολογίες των κατηγορουμένων είχε διακόψει το ξέσπασμα της τραγικής μητέρας αλλά και τα δάκρυα του Πακιστανού μεταφραστή, που δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση. «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε, δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε.

Ο νεαρός καθόταν κοντά στον γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε» είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορούμενος.

«Να μας φέρει τον Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει, από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά» ξέσπασε μέσα στην αίθουσα η μητέρα του αδικοχαμένου 25χρονου, ενώ και ο διερμηνέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε λίγο χρόνο να συνέλθει, λέγοντας «δεν αισθάνομαι καλά από τη στενοχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί».

Απολογούμενος ο Ιρακινός κατηγορούμενος επιχείρησε να αντικρούσει τη μαρτυρία της 24χρονης Πορτογαλίδας φίλης του θύματος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πλησίασε τον 25χρονο, αλλά μαζί με τον ανήλικο κατηγορούμενο είχαν ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του Νικόλα.

Στην κατάθεσή της η φίλη του θύματος τόνισε πως ο άτυχος νέος εκλιπαρούσε για τη ζωή του, αλλά εκείνοι συνέχισαν ακάθεκτοι να τον σπρώχνουν προς τον γκρεμό. «Τους έλεγε ο Νίκος, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε αυτό.

Τον κρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια, ακόμα και στην άκρη του γκρεμού. Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να τον έχουν κρατήσει να μην πέσει» είπε η μάρτυρας.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα