«Lady G» 2021

■ Η Αγγελοπούλου ύστερα από 15 χρόνια προσπαθειών ξαναβρήκε ρόλο
 Ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής που θα συγκροτηθεί για την προετοιμασία των εορτασμών για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση του 1821
■ Οραματίστηκε να γίνει Πρόεδρος επί Καραμανλή, επιδίωξε να βρει διέξοδο «φλερτάροντας» με τον Τσίπρα και τελικά τα κατάφερε με τον Μητσοτάκη

Η Θέση μας: Μεταφέροντας τον πολιτισμό μας

Βρήκε τρόπο και τρύπωσε… Η Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που τόσο κόστισαν στη χώρα και την καταχρέωσαν, αναζητούσε διαρκώς ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Παρά την «πόρτα» που έφαγε από τον Κώστα Καραμανλή, όταν προσέβλεπε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν το έβαλε κάτω.

Εφτασε μάλιστα στο σημείο για ένα διάστημα να φλερτάρει πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να βρει διέξοδο στις φιλοδοξίες της να πρωταγωνιστεί από κάποια θέση.

Η μοίρα το έφερε να μην καρποφορήσει ούτε αυτή η προσπάθεια και, τελικά, η Γιάννα Αγγελοπούλου κατάφερε να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο και να οριστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Πρόκειται για την επιτροπή που θα συγκροτηθεί με σκοπό την προετοιμασία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ύστερα από την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ορίσει το 2021 ως έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδας.

Η συνάντηση

Οι ανακοινώσεις έγιναν χθες το πρωί, ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τη Γιάννα Αγγελοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση αυτή έγινε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Αγγελοπούλου για τους στόχους αυτής της επετείου-ορόσημου για τους Ελληνες.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε Περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους της πατρίδας μας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.

Στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την κυρία Αγγελοπούλου αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της «εθνικής πρωτοβουλίας» να είναι το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή «διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών».

«Το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ αμέσως μετά τη συνάντησή τους η Γιάννα Αγγελόπουλου δήλωσε: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. χθες βράδυ στην πρωτοβουλία «Ελλάδα 2021», τόνισε ότι η συγκεκριμένη επέτειος αποτελεί την αφετηρία ώστε η χώρα μας να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα και υπογράμμισε ότι είναι «ευκαιρία που θα προσφέρει στο έθνος τη νέα αυτογνωσία. Οι σύγχρονοι Ελληνες είναι ώρα να κάνουμε τη δική μας επανάσταση».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα