Δικαιοσύνη για τον Κατσίφα

Ο εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από Αλβανούς αστυνομικούς στις 28 Οκτωβρίου 2018. Το «έγκλημά» του ήταν ότι προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανό τον Ελληνισμό στα άγια χώματα της Βορείου Ηπείρου και να κρατήσει τη σημαία μας ψηλά, εκεί όπου της αξίζει.

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την αλβανική εκδοχή των γεγονότων και προσπαθούσε να κουκουλώσει την υπόθεση, παρουσιάζοντας τον Ελληνα αγωνιστή ως «παράφρονα», «επικίνδυνο εθνικιστή» και «άτομο με ύποπτα κίνητρα».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, έδειξε ότι ενδιαφέρεται να έρθει στο φως η αλήθεια. Στην απάντηση του κ. Δένδια αναφέρεται ότι η χώρα μας απαίτησε από τις αλβανικές Αρχές να ολοκληρωθεί άνευ χρονοτριβής η εισαγγελική έρευνα για τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες, υπό τις οποίες διεπράχθη η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ωστόσο, το ζήτημα με τη δολοφονία του Κ. Κατσίφα δεν είναι φιλολογικό ούτε ενδιαφέρει μόνο τους ιστορικούς και τους διεθνολόγους. Αυτή η υπόθεση έχει τρεις διαστάσεις άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η οικογένεια του παλικαριού πρέπει να μάθει την αλήθεια και το σύνολο των δεδομένων που αφορούν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Το ελληνικό έθνος και το κράτος μας, που λειτουργεί ως θεματοφύλακάς του, δεν μπορεί να αφήνουν τους πολίτες στην τύχη τους, δεν επιτρέπεται να μην αντιδρούν όταν δολοφονούνται Ελληνες από ξένες δυνάμεις, υπερασπιζόμενοι τα όσια και τα ιερά του Γένους. 

Τέλος, το θέμα έχει μείζονα ποινική διάσταση. Οσοι συμμετείχαν σε παράνομες ενέργειες και υπερέβησαν κάθε όριο δικαιοδοσίας και αμύνης και συνήργησαν ηθικά ή ως αυτουργοί στη δολοφονία του Κ. Κατσίφα πρέπει να τιμωρηθούν, να οδηγηθούν στο δικαστήριο και έπειτα στη φυλακή.

Η δίκη και η καταδίκη των δολοφόνων, αλλά και το μήνυμα ότι το ελληνικό κράτος προστατεύει τους Ελληνες και τιμωρεί όσους τους αδικούν είναι το… διά ταύτα της υπόθεσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα