Αστείες «λύσεις» για τα ενοίκια

Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που δεν έχουν ιδέα από τον κόσμο της αγοράς; Οταν δίνουν «αποκλειστικές ειδήσεις» άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, όπως αυτή  που δημοσίευσε πρωτοσέλιδα εφημερίδα «Καθημερινή» για τo σχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής. Η «εμπνευσμένη» ιδέα ήταν οι ενοικιαστές ακινήτων να καταβάλλουν τα ενοίκια μόνο μέσω τραπεζών και να μην τα δίνουν σε μετρητά στους ιδιοκτήτες.

Μεταξύ άλλων, το άρθρο αναφέρει τα ακόλουθα: «Την υποχρεωτική εξόφληση των μισθωμάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κάθε ενοικιαστής θα υποχρεώνεται να εξοφλεί μηνιαίως το ποσό που αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν κάποιος συνεχίσει να πληρώνει με μετρητά, θα προβλεφθούν αυστηρά πρόστιμα τόσο για τον ενοικιαστή όσο και για τον ιδιοκτήτη».

Τα παραπάνω δείχνουν ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να διαχειριστούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν κάνει ούτε ένα κανονικό μεροκάματο στη ζωή τους, δεν έχουν προσωπική πείρα από την ισχύ του απαράβατου νόμου της ανάγκης και γνωρίζουν την αγορά μόνο ως ένα θεωρητικό σχήμα και όχι ως ζώσα πραγματικότητα.

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι «στην πράξη, ιδιοκτήτης και ενοικιαστής μπορούν να συμφωνούν μεταξύ τους στην αναγραφή ενός χαμηλότερου τιμήματος στο μισθωτήριο συμβόλαιο και στην καταβολή του υπολοίπου με μετρητά στα χέρια του ιδιοκτήτη».

Το ερώτημα που προκύπτει από τα προαναφερθέντα είναι εύλογο: Και ποιος θα εμποδίσει τους ιδιοκτήτες να ζητήσουν από τους ενοικιαστές να καταβάλλουν ένα μέρος του ενοικίου μέσω τραπέζης και να τους δίνουν τα υπόλοιπα «μαύρα», μετρητά και «στο χέρι»;

Η χώρα χρειάζεται σοβαρούς γνώστες της οικονομίας, ανθρώπους που έχουν εργαστεί στη ζωή τους και έχουν πείρα από την ελληνική αγορά. Τα σχέδια επί χάρτου, που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο (την αδυσώπητη πραγματικότητα), έχουν μικρότερη αξία και από τις ακάλυπτες επιταγές των προεκλογικών υποσχέσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα