Ορκωμοσία Μπακογιάννη στην Ακαδημία Πλάτωνος με πολλούς συμβολισμούς αλλά και παρατράγουδα

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου έγινε χθες στην Ακαδημία Πλάτωνος η τελετή ορκωμοσίας του Κώστα Μπακογιάννη ως νέου δημάρχου Αθηναίων. Για πρώτη φορά δήμαρχος δεν ορκίστηκε στο μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, αλλά σε υπαίθριο σημείο και μάλιστα σε μια περιοχή που εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς.

Κι αυτό γιατί κατά δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε την Ακαδημία Πλάτωνος καθώς ήθελε να καταδείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά δημοτικών κοινοτήτων.

Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου, αν και δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς μετά το τέλος μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο αποδοκίμασαν τον νέο δήμαρχο και ύψωσαν πανό.

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του μίλησε για σεβασμό στην Αθήνα και στον πολιτισμό μας αλλά και δέος απέναντι στην πρόκληση και στο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων, ενώ δεσμεύτηκε ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι «υπηρέτης» των Αθηναίων.

«Προορισμός μας είναι μια Αθήνα που θα χαίρεται για όλα όσα είναι σήμερα και συνεχίζει να δημιουργεί. Οσο υπερήφανους μπορεί να μας κάνει το ιστορικό αυτής της πόλης τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της. Να σηματοδοτήσουμε και να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Θέλουμε μια πόλη, όχι απλά να προσπαθείς να επιβιώσεις, αλλά να θέλεις να ζήσεις» είπε και ακολούθως, αναφερόμενος στις προτεραιότητές του και ξεκινώντας από τις γειτονιές, πρόσθεσε: «Δεν δέχομαι να βγαίνω λειψός, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω με το βλέμμα ψηλά. Με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, θα τα καταφέρουμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον καθέναν και στην καθεμία που μας εμπιστεύτηκε».

Παρόντες στην τελετή της ορκωμοσίας ήταν, μεταξύ πολλών άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Βούτσης και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα