Μουσικός Σεπτέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού

Τέσσερις μεγάλες συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο, έρχονται στο Ξέφωτο του Πάρκου «Στ. Νιάρχος»Μια σειρά από μεγάλες συναυλίες στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Parklife θα δοθούν τον Σεπτέμβριο στο Ξέφωτο του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με ελεύθερη είσοδο. 

Τις συναυλίες του πρώτου μήνα του φθινοπώρου ανοίγει η Λένα Πλάτωνος στις 7 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.). Στο πρώτο μέρος της συναυλίας «Lenaura» η Πλάτωνος, ο Γιάννης Παλαμίδας και η Αθηνά Ρούτση θα ερμηνεύσουν κομμάτια από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική πορεία της Πλάτωνος, συγκεκριμένα από τους δίσκους της «Γκάλοπ», «Λεπιδόπτερα», «Μάσκες ήλιου» και «Σαμποτάζ».

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί πρώτη φορά χορευτική παράσταση της Λένας Πλάτωνος και του Stergios T., στην οποία θα ερμηνευτούν διασκευές κλασικών συνθέσεων. Μία από αυτές είναι η χορευτική διασκευή για το «Νανούρισμα μέσα στην καταιγίδα» του Τσαϊκόφσκι, το οποίο θα ερμηνευτεί στα ρωσικά από την Αλμπίνα Ζαχαριάδου.

• Στις 15 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.) η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα συμπράξει με τον βιρτουόζο του ακορντεόν και του μπαντονεόν Klaudiusz Baran και υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Βράνου θα δώσουν την συναυλία «Ταξίδι στον Νέο Κόσμο», με έργα των Αστορ Πιατσόλα, Τζορτζ Γκέρσουιν και Λέοναρντ Μπέρνσταϊν.

• Στις 21 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.) το ελληνικό πανκ συγκρότημα The Last Drive θα δώσει συναυλία με παλαιότερες επιτυχίες και πιο πρόσφατα κομμάτια από το ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 2018. Τη συναυλία των The Last Drive θα ανοίξουν οι ΚΡΑΑΚ, συγκρότημα επίσης της πανκ.

• Ο κύκλος συναυλιών του Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος» κλείνει στις 27 Σεπτεμβρίου με τη McCartha Linda Sandy Lewis, γνωστή ως Calypso Rose, η οποία έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η 79χρονη σήμερα Rose έχει λάβει πλήθος βραβείων και διακρίσεων κατά τη διάρκεια της πεντηκονταετούς καριέρας της και θεωρείται «μητέρα της μουσικής calypso».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα