Εμφύλια σύρραξη στην Creta Farms!

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στους αδερφούς Δομαζάκη. Αναποτελεσματική αποδείχθηκε η πρωτοβουλία ΓεωργιάδηΤου
Β. Παπακωνσταντόπουλου

Εξαιρετικά τεταμένο παραμένει το κλίμα μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη, με τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από την Creta Farms να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Η γενική συνέλευση, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, πήρε αναβολή για τις 23 Σεπτεμβρίου, έπειτα από αίτημα του Κωνσταντίνου Δομαζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Δομαζάκης υπέβαλε το αίτημα αφού διαπίστωσε ότι ο αδερφός του Μάνος Δομαζάκις συγκέντρωσε εκ νέου την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων της εταιρίας.

Φέρεται επίσης ότι καταγγέλλει πλαστές εξουσιοδοτήσεις μετόχων στον αδελφό του Μάνο, με τον πόλεμο μεταξύ των βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να μαίνεται.

Χωρίς αποτέλεσμα

Παρά το γεγονός ότι πριν από έναν μήνα είχε αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, μετά την πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, για τη διάσωση της εταιρίας, η εξέλιξη των γεγονότων δείχνει ότι η πρωτοβουλία του υπουργού δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή η Creta Farms βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά αν θα βρει στήριγμα για να πιαστεί ή θα κατρακυλήσει.

Ο υπουργός, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι υπερέβη ήδη τον θεσμικό του ρόλο και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, διαμηνύοντας πως είναι στο χέρι των μετόχων να αποφασίσουν εάν η εταιρία θα περάσει στα χέρια στρατηγικού επενδυτή εν λειτουργία ή κλειστή.

Τη στιγμή που ο πόλεμος μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη μαίνεται, οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη διάσωση της εταιρίας.

Συναντήθηκαν ήδη με βουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουν επαφές με ελεγκτικούς μηχανισμούς και με τους μεγαλομετόχους της Creta Farms, ασκώντας πιέσεις για να μην πέσει η επιχείρηση στα βράχια.

Αποτελούμενοι από τον πρόεδρο του σωματείου Δημήτρη Δουλγεράκη και τους εργαζομένους Μ. Καραβάνο και Βασίλη Βουμβουράκη, παρουσία και του νομικού τους Αθανάσιου Μαντά, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είδαν τις τελευταίες τρεις μέρες τον βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλλογιάννη, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη και από το γραφείο του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη τον ειδικό σύμβουλο Δημήτρη Κοντοφάκα, ο οποίος έχει ασχοληθεί με περιπτώσεις όπως της Creta Farms.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα