Βιένη: Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζεις!

Ποιες είναι οι πιο φιλικές μεγαλουπόλεις του πλανήτη, σύμφωνα με τον «Economist». Στην 89η (!) θέση η ΑθήναΓια δεύτερη συνεχή χρονιά η Βιένη «στέφεται» η «καλύτερη πόλη του κόσμου για να ζει κάποιος», ανάμεσα στις 140 μεγαλουπόλεις του πλανήτη που περιλαμβάνονται στην ετήσια λίστα του «Economist Intelligence Unit».

Τη δεύτερη και την τρίτη θέση της λίστας καταλαμβάνουν δύο πόλεις από την Αυστραλία, η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ, αντίστοιχα. 

Σύμφωνα με τον «Economist», για την «πρωτιά» της πρωτεύουσας της Αυστρίας σημαντικό ρόλο έπαιξαν -πέρα από τα κριτήρια που αφορούσαν την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές και τον πολιτισμό- η ασφάλεια και η σταθερότητα.

«Έχει αποδειχθεί πως η Βιένη είναι μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη της έκθεσης Ροξάνα Σλάβτσεβα.

Στην τέταρτη θέση της λίστας συναντάμε την Οζάκα της Ιαπωνίας, ενώ στις επόμενες θέσεις φιγουράρουν τρεις πόλεις του Καναδά: το Κάλγκαρι, το Βανκούβερ και το Τορόντο, αντίστοιχα. Ακολουθούν το Τόκιο και η Κοπεγχάγη και η δεκάδα συμπληρώνεται με ακόμα μία πόλη της Αυστραλίας, την Αδελαΐδα.

Στον αντίποδα, η χειρότερη πόλη του πλανήτη για να ζει κανείς είναι η Δαμασκός της Συρίας. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης το Καράτσι του Πακιστάν, το Λάγκος της Νιγηρίας, η Τρίπολη της Λιβύης, η Ντάκα του Μπανγκλαντές, το Αλγέρι της Αλγερίας και το Καράκας της Βενεζουέλας.

Για πρώτη φορά η έκθεση λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις που εξετάζει, με το Νέο Δελχί και το Κάιρο να κάνουν βουτιά στην κατάταξη -στην 118η και την 125η θέση, αντίστοιχα- εξαιτίας της «κακής ποιότητας του αέρα, των δυσάρεστων μέσων θερμοκρασιών και της ανεπαρκούς υδροδότησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις 20 καλύτερες πόλεις του πλανήτη για να ζει κανείς οι οκτώ είναι ευρωπαϊκές, ενώ συνολικά 31 πόλεις της ηπείρου μας συγκεντρώνουν πολύ υψηλή βαθμολογία.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που δεν θεωρείται από τις καλύτερες για να ζει κανείς είναι η Αθήνα, η οποία βρίσκεται στην 89η θέση!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα