Γερμανοί πούλησαν στην Τουρκία λογισμικό παρακολούθησης!

Μπορεί οι σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας να είναι φορτισμένες σε πολιτικό επίπεδο ……, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για μια εταιρία της Βαυαρίας, η οποία φέρεται ότι προμήθευσε την Αγκυρα με ένα λογισμικό που επιτρέπει στις Αρχές να κατασκοπεύουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης μέσω των τηλεφώνων τους.

Σύμφωνα με διεθνές δίκτυο μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», οι εισαγγελείς του Μονάχου έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την περίεργη υπόθεση.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς υποψιάζονται ότι η εταιρία FinFisher εξήγαγε παράνομα το λογισμικό με την ονομασία Finspy, το οποίο φέρεται ότι αναπτύχθηκε σε τηλέφωνα ακτιβιστών που συμμετείχαν το 2017 σε μια διαμαρτυρία εναντίον των μαζικών συλλήψεων που πραγματοποιούνταν από την κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν, ως απάντηση στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το λογισμικό αυτό επέτρεψε στις Αρχές να έχουν πρόσβαση στις διευθύνσεις, στις φωτογραφίες και στα βίντεο που ήταν αποθηκευμένα στα τηλέφωνα, σύμφωνα με το δίκτυο των ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, όταν είχαν διατυπωθεί οι πρώτες κατηγορίες από τα ίδια μέσα ενημέρωσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει πως δεν είχε εκδώσει άδεια εξαγωγής του συγκεκριμένου λογισμικού. 

Τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι είδαν κατάθεση αρκετών ακτιβιστικών οργανώσεων, ανάμεσα στις οποίες οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα, που περιείχε μια ανάλυση του κωδικού-πηγής του λογισμικού, η οποία δείχνει πως δόθηκε στις τουρκικές Αρχές από τη γερμανική εταιρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα