Ζόρια Γερμανών με τις αποζημιώσεις

Η (γνωστή) «Bild» ανησυχεί για μέτωπο Ελλάδας – Πολωνίας: «Ζητούν από μας πάνω από 1 δισ. ευρώ»Κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία φαίνεται πως συστήνουν Ελλάδα και Πολωνία, ενώνοντας τις δυνάμεις τους στη μάχη διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, σημείωνε δημοσίευμα της γερμανικής «Bild», η οποία… ανησυχεί για το γεγονός ότι οι δύο χώρες που μάτωσαν και καταλήστευσαν οι ναζί στη διάρκεια της Κατοχής επιμένουν να ζητούν το αυτονόητο.

Μάλιστα υπογράμμιζε ότι βουλευτές των δύο χωρών προ ημερών συναντήθηκαν στη Βουλή της Πολωνίας, στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι Πολωνοί και οι Ελληνες θέλουν πάνω από ένα δισ. ευρώ από μας» ανέφερε στον τίτλο του σχετικού δημοσιεύματος η εφημερίδα, σημειώνοντας επιπλέον ότι την πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής είχε ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής (αν και πηγές που μίλησαν χθες στη «δημοκρατία» δεν το επιβεβαίωσαν), ο οποίος «δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολεμικές αποζημιώσεις», όπως δήλωσε στο γερμανικό ταμπλόιντ ο Πολωνός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος PiS Αρκάντιους Μούλαρτσικ.

Διακοίνωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μούλαρτσικ είναι επικεφαλής επιτροπής της πολωνικής Βουλής για τη διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων. Βασικό θέμα της συνάντησης των Ελλήνων βουλευτών και των Πολωνών συναδέλφων τους ήταν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Bild», σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο αγώνας των δύο χωρών για τις επανορθώσεις.

Η Ελλάδα, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε καλέσει από τον Ιούνιο κιόλας με ρηματική διακοίνωση το Βερολίνο σε διαπραγματεύσεις για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Ανάλογες απαιτήσεις προβάλλει και η Βαρσοβία, η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της οποίας θα παρουσιάσει σύντομα το πόρισμά της, που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον όχι μόνο στη χώρα, αλλά και στην Αθήνα.

Ανοιχτό παραμένει, πάντα κατά το δημοσίευμα της «Bild», που ποτέ δεν είδε με… καλό μάτι ανάλογα αιτήματα, πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η ελληνοπολωνική συνεργασία, αφού η Πολωνία δεν έχει εκφράσει ακόμη επίσημα, παρά μόνο προφορικά, τις απαιτήσεις της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα