Πουλάνε τρέλα στον ΣΥΡΙΖΑ

■ Δήλωση του Τσίπρα εκτός τόπου και χρόνου: «Εξακολουθώ να είμαι… αντισυστημικός»
■ Ζαλισμένοι ακόμα, δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν!
■ 
Οι… αριστεροί, που γοητεύτηκαν από την εξουσία και τη χλιδή, παριστάνουν πάλι τους επαναστάτες

Η Θέση μας: Ο εκλεκτός των σαλονιών

Αντισυστημικός» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNBC, προκαλώντας μειδιάματα και εύλογα ερωτήματα για το πώς γίνεται κάποιος πολιτικός να είναι όντως αντισυστημικός και την ίδια ώρα να τον καλούν μετά βαΐων και κλάδων στο Φόρουμ Αμπροσέτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, να τον επαινεί η Χίλαρι Κλίντον.

Το συγκεκριμένο φόρουμ θεωρείται αντίγραφο της Μπίλντερμπεργκ, άντρο των ευρωπαϊκών ελίτ. Η δε πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, με την οποία συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας στο Κόμο, έχει συνδέσει την έως τώρα διαδρομή της στην πολιτική με παντοδύναμα κέντρα που κινούν τα νήματα σε πολλές χώρες, εις βάρος πάντοτε των λαών τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απτόητος ωστόσο, επιμένει στον προσωπικό του… μύθο, που κατέρρευσε οριστικά και με πάταγο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2015, όταν υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο.

Ο κ. Τσίπρας, ερωτηθείς αν παραμένει αντισυστημικός, σημείωσε: «Παραμένω αντισυστημικός. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει κατεστημένο στις μέρες μας».

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο προέβαλε ξανά το φιλοευρωπαϊκό προφίλ που έχει χτίσει την τελευταία τετραετία με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, κατηγορώντας τον Μπόρις Τζόνσον, επειδή θέλει να προχωρήσει το Brexit.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απλώς επιλέγει να φανεί συνεπής στις αρχές της δημοκρατίας, εφαρμόζοντας την ετυμηγορία των Βρετανών στο δημοψήφισμα.

Κάτι που δεν έκανε ο κύριος Τσίπρας στο δικό μας δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όταν το βροντερό «όχι» που είπε ο ελληνικός λαός στους δανειστές το μετέτρεψε σε «ναι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η ζημιά από ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι τεράστια και θα είναι ζημιά για όλους.

«Κυρίως για το Ηνωμένο Βασίλειο και τους πολίτες του, αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ζημιά, εάν δεν υπάρχει συμφωνία, είναι προ των πυλών για όλα τα κράτη-μέλη, και κυρίως για τα πιο ισχυρά μέλη της Ενωσης» είπε.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο Πάνος Σκουρλέτης συνεχίζει να αμφισβητεί τις επιλογές της ηγετικής ομάδας υπό τον Τσίπρα, εκφράζοντας αυτή τη φορά επιφυλάξεις για την ψηφιακή εγγραφή μελών μέσω διαδικτύου.

«Η αυτοπρόσωπη παρουσία αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής σχέσης που έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος επιλέγει να οργανωθεί κάπου, δεν μπορεί να υποκατασταθεί μόνο από τις νέες τεχνολογίες» τόνισε ο κύριος Σκουρλέτης.

Επανέλαβε, ακόμη, ότι η προ ημερών στοχοποίησή του στρέφεται εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η στοχοποίηση ορισμένων προσώπων ουσιαστικά δεν βλέπει μόνο το πρόσωπο, αλλά πίσω από αυτό συνολικά την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τούς ενοχλεί. Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα