Επτά επενδυτές για την Creta Farms!

Έντονο ενδιαφέρον δείχνουν επιχειρηματικά σχήματα από Ελλάδα και εξωτερικό για τη χρεωμένη κρητική αλλαντοβιομηχανίαΑπό τον
Β. Παπακωνσταντόπουλο

Ισχυρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Creta Farms, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η διοίκηση της εταιρίας. Εως σήμερα έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. 

«Η φάση αυτή ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Μέχρι τότε τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Αυτό που αναμένουν η αγορά, οι τράπεζες και, φυσικά, η διοίκηση της επιχείρησης είναι αν το ενδιαφέρον αυτό θα μετουσιωθεί στην πράξη και πόσα από αυτά τα σχήματα θα υποβάλουν τελικά μη δεσμευτικές προσφορές.

Στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η Creta Farms με τις τράπεζες έχει θέσει την 31η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Η κίνηση, πάντως, του Μάνου Δομαζάκη να θέσει όρους για να ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών του δεν φαίνεται ότι γίνεται αποδεκτή από τις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα του αποστείλουν κοινή επιστολή, με την οποία θα του ζητούν να προχωρήσει στην ενεχυρίαση των μετοχών του χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σήμερα η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Alpha Bank έχουν ενεχυριασμένο το 19% των μετοχών της Creta Farms και έχουν ζητήσει την ενεχυρίαση του συνόλου των μετοχών που κατέχουν οι Αφοί Δομαζάκη (περίπου 80%) προκειμένου να συναινέσουν στη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Η εταιρία εκτιμάται ότι χρειάζεται κοντά στα 8.000.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει, έστω και υποτυπωδώς, την παραγωγική διαδικασία της.

Στο μεταξύ, η αλλαντοβιομηχανία ανακοίνωσε χθες στο Χρηματιστήριο «μη ελεγμένα στοιχεία» για το α΄ εξάμηνο του έτους, κάνοντας λόγο για αύξηση του τζίρου άνω του 3%.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας για την περίοδο 01/01-30/06/2019 ξεπέρασε τα 56.000.000 ευρώ σημειώνοντας αύξηση άνω του 3% σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη περσινή περίοδο 01/01-30/06/2018.

Αναφέρει, επίσης, ότι διατηρεί την ηγετική θέση της με μερίδιο αγοράς 25,5%, η οποία υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από το ισχυρό brand name του Εν Ελλάδι.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα