«Αέρας» από Monty Python στο Ηρώδειο

Ο μεγάλος Βρετανός κωμικός John Cleese παρουσιάζει στο Ηρώδειο την παράσταση «Τελευταία ευκαιρία να με δεις πριν πεθάνω»Μία εντελώς διαφορετική παράσταση θα παρουσιάσει ο παγκοσμίου φήμης Βρετανός κωμικός και θρυλικό μέλος των Monty Python, John Cleese, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (2103247807), στις 20 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.).

O διάσημος μυστακοφόρος κωμικός εμφανίζεται πρώτη φορά στη χώρα μας, παρουσιάζοντας την παράσταση «John Cleese live at Acropolis», στο πλαίσιο της περιοδείας του «Last chance to see me before I die».

Πρόκειται για μία παράσταση που θα περιλαμβάνει μεγάλες στιγμές της καριέρας του μέσα από ένα μοντάζ δημοφιλών clips και live comedy για πρώτη και ίσως «τελευταία» φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού. 

Ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας, παραγωγός ταινιών και σεναριογράφος, ο John Cleese γεννήθηκε στο Weston-super-Mare της Αγγλίας το 1939.

Όλα άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν άρχισε να γράφει κωμικά σκετς στο Clifton College του Μπρίστολ, καθώς και με τη συμμετοχή του στον θεατρικό θίασο Footlights Club, ενώ φοιτούσε στη Νομική στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ.

Το 1969 μια παρέα ηθοποιών και συγγραφέων σχηματίζει τους θρυλικούς Monty Python. Οι Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones και Michael Palin συνεργάζονται για την παραγωγή του σατιρικού σόου «Monty Python Flying Circus» στο BBC.

Ακραίο χιούμορ

Με ένα μοναδικό ύφος αλλά και ένα ιδιαιτέρως καυστικό και ακραίο χιούμορ, η σειρά γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και απέκτησε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς, θέτοντας νέα θεμέλια στην κωμωδία.

Ο Cleese υπήρξε πρωταγωνιστής και σεναριογράφος σε τέσσερις Monty Python ταινίες, ενώ η επόμενη τηλεοπτική επιτυχία του ήταν η σειρά «Fawlty Towers» (1975-1979).

Κλασικό δείγμα βρετανικού χιούμορ, μαζί με την τότε γυναίκα του Connie Booth έγραψαν και πρωταγωνίστησαν σε 12 επεισόδια. Η σειρά ήταν εξαιρετικά δημοφιλής, με αποτέλεσμα το 1980 να κερδίσει το βραβείο BAFTA για Best Entertainment Performance.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το χαρακτήρισε το καλύτερο βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ.

Στις καλύτερες στιγμές του συγκαταλέγονται ο ρόλος του διευθυντή στην κωμική σειρά «Fawlty Towers», οι εμφανίσεις του ως «Q» στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και, βεβαίως, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην ταινία «Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα» (1989). Επίσης, έχει εμφανιστεί στις ταινίες «Time Bandits» (1981), «Silverado» (1985), «Mary Shelley’s Frankenstein» (1994), «The Out-of-Towners» (1999), «Charlie’s Angels: Full Throttle» (2003), «The Day the Earth Stood Still»(2008), «The Pink Panther 2» (2009), καθώς και σε ταινίες του Χάρι Πότερ.

Τα τελευταία χρόνια ο Cleese γυρίζει τον κόσμο με τις ζωντανές παραστάσεις του και πριν από έξι μήνες δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Βρετανία για την Καραϊβική.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα