Η Νίκη των αθέων

Η Κεραμέως (ως μη ώφειλε) συντάσσεται με τους εχθρούς της Ορθοδοξίας
Υιοθέτησε αντισυνταγματική σύσταση και κατάργησε την αναγραφή ιθαγένειας και θρησκεύματος στα απολυτήρια

Η Θέση μας: Υποταγή στη νέα τάξη

Αδιανόητη και αψυχολόγητη είναι η πρωτοβουλία της Νίκης Κεραμέως να υπακούσει τυφλά στη σύσταση – απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και να ανακοινώσει ότι στο εξής θα σταματήσει η καταγραφή των στοιχείων θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, ως δημόσιος φορέας της εκτελεστικής εξουσίας, κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, όταν δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στην εφαρμογή αποφάσεων ανεξάρτητων Αρχών, ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ισχύ υπέρτερη των αποφάσεων των ανεξάρτητων Αρχών. 

Η χθεσινή καταστροφική απόφαση του υπουργείου Παιδείας ήταν μια πολιτική πρωτοβουλία που ανήκει αποκλειστικά στη Νίκη Κεραμέως, η οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση ΑΠΔΠΧ έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Ερωτήματα για το νόημά της δημιουργεί και η δήλωση της Νίκης Κεραμέως που συνοδεύει την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου. Συγκεκριμένα, η υπουργός, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή της να εγκρίνει την απαλοιφή θρησκεύματος και ιθαγένειας από τα απολυτήρια γυμνασίου – λυκείου, υποστήριξε :

«Στόχος μας στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».

Η βιασύνη με την οποία έσπευσε η Νίκη Κεραμέως, αν και νομικός, να υιοθετήσει την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής φανερώνει την υπερβολική σπουδή της να επιβεβαιώσει ότι η Ν.Δ. δεν έχει το πολιτικό και ιδεολογικό σθένος να ακολουθήσει μια εθνική ατζέντα, αλλά αντιθέτως έρχεται να εφαρμόσει αποφάσεις που ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμούσε να δρομολογήσει, προφανώς υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Συμβιβάστηκαν

Την ερμηνεία αυτή επιβεβαίωσε προφητικά ο Νίκος Φίλης πριν από μία εβδομάδα. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας την απόφαση της Αρχής, επέκρινε πρόσωπα μέσα στο κόμμα του ότι «είτε συναίνεσαν και συμβιβάστηκαν με τον προκλητικό αναχρονισμό (σ.σ.: την αναγραφή ιθαγένειας και θρησκεύματος στα απολυτήρια) είτε δεν τόλμησαν να τον καταργήσουν».

Ουσιαστικά ο Νίκος Φίλης εγκάλεσε το κόμμα του ότι ρεαλιστικά υπολόγισε το πολιτικό κόστος και δεν προχώρησε στην απαλοιφή των στοιχείων ιθαγένειας και θρησκεύματος.

Η ιδεολογική προσέγγιση και η κριτική του Νίκου Φίλη στο κόμμα του είναι κόλαφος για τη Ν.Δ. και προσωπικά για τη Νίκη Κεραμέως, η οποία φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια της Αννας Διαμαντοπούλου και του Κώστα Γαβρόγλου στην εφαρμογή μιας εθνοκτόνας πολιτικής στην Παιδεία.

Παρέβλεψε δικαστικές αποφάσεις εν αναμονή και του ΣτΕ

Νομικό υπερβάλλοντα ζήλο επέδειξε το υπουργείο Παιδείας, σπεύδοντας να υιοθετήσει ασμένως, σαν να ήταν μια απλή δημόσια υπηρεσία και όχι φορέας άσκησης εκτελεστικής εξουσίας, την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για την απαλοιφή των στοιχείων ιθαγένειας και θρησκεύματος από τα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Το υπουργείο Παιδείας, άγνωστο για ποιον λόγο, έκλεισε επιδεικτικά τα μάτια και υπάκουσε πειθήνια στην εξόφθαλμη ακυρότητα και την αντισυνταγματικότητα της επίμαχης απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ) και δεν έλαβε υπόψη αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που προηγήθηκαν χρονικά.

Ειδικότερα, η Αρχή Προστασίας «ξέχασε» την απόφαση 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων και την πιο πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ 660/2018 για τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Τόσο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων όσο και η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά συγκρούονται άμεσα με το σκεπτικό της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής.

Νομικό κώλυμα

Επομένως, υπάρχει νομικό κώλυμα για το υπουργείο Παιδείας. Και τα δύο δικαστήρια έκριναν ότι θα πρέπει να υπάρχει αιτιολογημένη απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, συνεπώς ο μαθητής ή ο γονέας – κηδεμόνας του θα πρέπει να τεκμηριώσουν τον λόγο της απαλλαγής από τα Θρησκευτικά.

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων εξέφρασε την έντονη δυσφορία και ενόχλησή της για τις εξελίξεις αυτές και την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την απόφαση της Αρχής προτού το ΣτΕ εκδώσει την απόφασή του για τα προγράμματα σπουδών του Κώστα Γαβρόγλου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Τώρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα δικαστικής προσφυγής με αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Αρχής για την απαλοιφή της ιθαγένειας και του θρησκεύματος από τα απολυτήρια που εφάρμοσε το υπουργείο Παιδείας, μια και στην απόφαση αυτή εκτός των στοιχείων υπάρχει και η πτυχή της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Δεν είναι, επομένως, απίθανο τόσο το θέμα της ιθαγένειας – αναγραφής θρησκεύματος όσο και αυτό του τρόπου απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών να κριθούν τελικά από το τμήμα αναστολής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ήταν η μόνη που μπήκε φέτος στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Με ακροβάτη που προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί μοιάζει η Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας έκανε αρνητικό… μπάσιμο στην επικαιρότητα με την αμφιλεγόμενη πολιτικά και νομικά απόφασή της να πειθαρχήσει ως υπάκουη υπάλληλος, αντί να ορθώσει ανάστημα ως πολιτική προϊσταμένη υπουργός στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής και να δρομολογήσει την απαλοιφή της ιθαγένειας και του θρησκεύματος από τα απολυτήρια.

Η Νίκη Κεραμέως είναι μια νέα πολιτικός και ηλικιακά, με βάση τα χρόνια του βίου, αλλά και ως προς την πολιτική σταδιοδρομία της. Η γεννημένη το 1980 υπουργός Παιδείας έχει πίσω της μόλις πεντέμισι χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας.

Δύο φορές, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Ν.Δ., ενώ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου κατέβηκε πρώτη φορά με σταυροδοσία στη δύσκολη και ιδεολογικά συντηρητική περιφέρεια του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Πουλέν του Σαμαρά

Προτού ο Αντώνης Σαμαράς τη φέρει στο πολιτικό προσκήνιο και τη συστήσει στη Ν.Δ. ως φέρελπι πολιτικό, η Νίκη Κεραμέως εργαζόταν ως δικηγόρος. Οι σπουδές της λαμπρές στη Σορβόνη, με ένα πέρασμα και από τη Νομική του Χάρβαρντ, αλλά και ένα διάστημα διδασκαλίας ως βοηθός στο Παρίσι.

Από εκεί επέστρεψε στην Αθήνα και ασχολήθηκε με την ενεργό δικηγορία. Παρά τη μικρή δημόσια παρουσία της, η Νίκη Κεραμέως μετράει ήδη μια παρουσία στην περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, που τόσο πολλά ακούγονται και φημολογούνται για τον ρόλο και τις παρεμβάσεις της στα εσωτερικά κρατών και κοινωνιών.

Η νυν υπουργός Παιδείας συμμετείχε στις φετινές εργασίες της λέσχης τον περασμένο Μάιο, μόλις δύο μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές και την υπουργοποίησή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η Νίκη Κεραμέως ήταν η μόνη Ελληνίδα πολιτικός που προσκλήθηκε φέτος στις εργασίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το μυστήριο γύρω από το πρόσωπό της εντείνει η σχέση της με ΜΚΟ, που μάλιστα είχαν τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το εξωτερικό. Για παράδειγμα, ήταν πρόεδρος της «Δεσμός».

Πολλά εκατομμύρια (!) ευρώ δόθηκαν από γερμανικές πηγές και άλλους ιδιώτες για να προωθηθούν «ανθρωπιστικές δράσεις στην Ελλάδα» μέσω του συγκεκριμένου φορέα.

Τραγέλαφος με την «επιστήμονα» της NASA που βράβευσε η υπ. Παιδείας

Αριστεία από τα… Lidl φαίνεται ότι «πουλά» στην κοινή γνώμη το υπουργείο Παιδείας, και ειδικότερα η πολιτική προϊστάμενός του Νίκη Κεραμέως, που πριν από λίγες ημέρες απένειμε στο μέχρι πρότινος «χρυσό κορίτσι της NASA», κατά κόσμον Ελένη Αντωνιάδου, το Βραβείο Προσφοράς στην Επιστήμη και στον Ανθρωπο, στο πλαίσιο των πρώτων Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος».

Απόδειξη της προχειρότητας με την οποία γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα αποτελεί το γεγονός πως κανένας αρμόδιος από το επιτελείο της υπουργού δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει το βιογραφικό, με αποτέλεσμα να εκτεθούν η πολιτική ηγεσία και προσωπικά η Νίκη Κεραμέως, που βρέθηκε να βραβεύει χαμογελαστή την «επιστήμονα από τη NASΑ».

Μάλιστα, η υπουργός ανάρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook φωτογραφία που απεικονίζει την ίδια με την 30χρονη κοπέλα από την τελετή βράβευσης, γράφοντας την εξής λεζάντα: «Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι».

Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας, που έσπευσε να αποδομήσει το προφίλ της νεαράς, το οποίο με τόσο κόπο η ίδια «έχτιζε» τα τελευταία χρόνια με τη συνδρομή αρκετών μέσων ενημέρωσης.

Το «κουβάρι» της παραπληροφόρησης άρχισε να ξετυλίγει ο Κώστας Μπουγιούκος, που εργάζεται σε γαλλικό πανεπιστήμιο (Paris Diderot University) και ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο CNRS.

Όπως αποκάλυψε σε ανάρτησή του στο facebook, η Ελένη Αντωνιάδου είχε συμμετάσχει ως φοιτήτρια σε ένα καλοκαιρινό campus της NASA, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές, και ότι η ίδια δεν έχει καμία άλλη σχέση με την υπηρεσία, ούτε έχει βραβευθεί από αυτήν, καθώς και ότι δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική.

«Η Αντωνιάδου δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. Ενας από τους καθηγητές της είχε ανακαλύψει μια τεχνητή τραχεία, η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη» συμπλήρωσε ο κ. Μπουγιούκος.

Από την πλευρά του, ο Παντελής Μπάγκος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής όπου φοίτησε η Ελένη Αντωνιάδου, δηλώνει πως θυμάται την Ελληνίδα ως φοιτήτρια και διαπιστώνει μάλιστα πως ήταν και πολύ καλή. 

«Για τη NASA τα πράγματα είναι απλά: Πήγε μάλλον σε κάποιο καλοκαιρινό camp, όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλον τον κόσμο». Ο ίδιος καταλήγει, επισημαίνοντας πως η Ελένη Αντωνιάδου έχει κάνει σε επίπεδο διδακτορικών σπουδών τρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, οι οποίες όμως «με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, σίγουρα δεν αρκούν για να τη χαρακτηρίσει κανείς “ειδικό στην αναγεννητική ιατρική”, δεν την κατατάσσουν στους κορυφαίους επιστήμονες όλων των εποχών, ούτε καν στους κορυφαίους Ελληνες υποψήφιους διδάκτορες ή νέους διδάκτορες, καθώς ακόμα και μεταξύ των αποφοίτων του τμήματός μας υπάρχουν δεκάδες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει ήδη τις διδακτορικές τους σπουδές με περισσότερες δημοσιευμένες εργασίες καθένας, έχοντας ετεροαναφορές, παρουσίες σε συνέδρια, υποτροφίες έρευνας από μεγάλους οργανισμούς, μεταδιδακτορική έρευνα σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας, διδασκαλία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και έχοντας ιδρύσει εταιρίες που έχουν λάβει πραγματικά μεγάλες χρηματοδοτήσεις».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η 30χρονη Ελληνίδα έδωσε τη δική της απάντηση, αναρτώντας τον έπαινο που της απονεμήθηκε για τη συμμετοχή της στις ακαδημίες της NASA.

Ωστόσο, όπως υποστήριξαν αρκετοί, μια απλή αναζήτηση στο Google αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως δεν πρόκειται για έπαινο, αλλά για πιστοποιητικό συμμετοχής σε καλοκαιρινό camp της NASA, πράγμα που η ίδια γνωρίζει πολύ καλά, γι’ αυτό και περιέκοψε τα καίρια σημεία από τη φωτογραφία.

{{-PCOUNT-}}52{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα