Επίθεση από τον Λοβέρδο στη «δημοκρατία»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με εξώδικό του στη «δημοκρατία» διαμαρτύρεται…… επειδή αναδείξαμε την περασμένη Πέμπτη το θέμα της αποστολής της δικογραφίας που τον αφορά στη Βουλή με την κατηγορία της δωροδοκίας, και επιτίθεται στην εφημερίδα μας. Στο εξώδικο αναφέρει:

«Πρόκειται για δημοσίευμα με περιεχόμενο κατάφωρα ψευδές, παράνομο, υπαίτιο, αξιόποινο και συκοφαντικό, διά του οποίου παραβιάζεται κατάφωρα το προστατευόμενο από το άρθρο 71 ΚΠΔ τεκμήριο της αθωότητάς μου. Στο ανωτέρω πρωτοσέλιδο αποσιωπάται τεχνηέντως και σκοπίμως ότι αρχειοθετήθηκε και για μένα το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (“ξέπλυμα”), αποσιωπάται επίσης ότι τα στοιχεία που εμπεριέχει ο φάκελος είναι καταφανώς ελάσσονα από εκείνα που εμπεριέχει ο φάκελος που εστάλη στη Βουλή για την άρση της ασυλίας μου τον Απρίλιο του 2019, καθώς και, κυρίως, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προδικασίας, η εφημερίδα σας εξέδωσε ετυμηγορία περί της κατηγορίας μου, μη επιδεικνύοντας τον οφειλόμενο από όλους σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Εν όψει των ανωτέρω, διαμαρτυρόμενος εντόνως και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, σας καλώ να προβείτε σε άμεση ανάκληση των παραπάνω ψευδών, παράνομων, υπαιτίων, αξιοποίνων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων σας. Η ανάκληση, δε, πρέπει να γίνει δημοσιεύοντας την παρούσα δήλωσή μου, κατά τον προσήκοντα σύμφωνα με τον νόμο τρόπο, στο ίδιο σημείο και με στοιχεία ιδίου μεγέθους, με τρόπο δηλαδή πανομοιότυπο του καταγγελλόμενου προσβλητικού εις βάρος μου πρωτοσέλιδου. Διαφορετικά, θα καταφύγω στη δικαστική οδό για την προστασία των θιγέντων εννόμων συμφερόντων και δικαιωμάτων μου».

Η απάντηση της «δημοκρατίας»

Η «δημοκρατία» ασφαλώς και σέβεται το τεκμήριο αθωότητας όχι μόνο του κ. Λοβέρδου, αλλά κάθε εμπλεκομένου στην υπόθεση Novartis. Η εφημερίδα μας δεν «καταδίκασε» τον πρώην υπουργό, αλλά μετέφερε, όπως είχε υποχρέωση, τα πραγματικά γεγονότα.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Λοβέρδος είναι ελεγχόμενος από τη Βουλή και αντιμετωπίζει βαρύτατη κατηγορία, όπως την περιγράφει η αρμόδια εισαγγελέας. Στο πρωτοσέλιδό μας, άλλωστε, κάναμε λόγο για «βαρύ κατηγορητήριο», ενώ στο σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενούμε και τις δικές του δηλώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λοβέρδος, αλλά και κάθε άλλος εμπλεκόμενος να γνωρίζει ότι η «δημοκρατία» δεν θα αποκρύψει τίποτα για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, όσο κι αν κάποιοι ενοχλούνται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα