«Εξοικονόμηση» για όποιον προλάβει και στην Αττική!

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα. Ποια είναι η διαδικασία των αιτήσεων, με ποιον τρόπο γίνεται η υποβολή τουςΣτον… χορό του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II» μπαίνει σήμερα η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για το πρόγραμμα που παρέχει επιχορηγήσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ομώνυμη ιστοσελίδα (https://exoikonomisi.ypen.gr.), που είναι προγραμματισμένη να ανοίξει σήμερα στις 10 το πρωί. Στην ίδια σελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή της αίτησης καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες μέσα από τον «Οδηγό Εφαρμογής και τα Παραρτήματα του Β΄ Κύκλου».

Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει μόνο να είναι σε εγρήγορση (γιατί οι πόροι γίνονται καπνός μέσα σε λίγες ώρες), αλλά και να καταθέσουν πλήρεις φακέλους, γιατί, αν υπάρχουν ελλείψεις, το σύστημα θα απορρίπτει την αίτηση και θα εξετάζει την επόμενη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα αποτελεί η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης από ενεργειακό επιθεωρητή, ο οποίος και θα εκδίδει το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. «Κλειδί» αποτελούν και οι φορολογικές δηλώσεις, καθώς η επιδότηση των παρεμβάσεων βασίζεται στα εισοδηματικά κριτήρια του φορολογικού έτους 2018 (εκκαθαρισμένες δηλώσεις φορολογίας).

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα μέσω της ειδικής ιστοσελίδας και της ειδικής πλατφόρμας του προγράμματος, όπου θα ελέγχουν επίσης αν τηρούν τα κριτήρια. Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και θα επέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης.

Στοιχεία

Μετά τη σύνδεση του χρήστη στο πληροφοριακό σύστημα ακολουθεί η καταχώριση οικονομικών στοιχείων και ακινήτου, συμπληρώνονται τα στοιχεία του Α΄ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, αναρτώνται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και δηλώνεται το χρηματοδοτικό σχήμα (ίδια κεφάλαια/δάνειο) με το οποίο ο χρήστης επιθυμεί να μπει στο πρόγραμμα.

Η δήλωση του χρηματοδοτικού σχήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση και κομβικό σημείο ελέγχου των σχετικών πόρων του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν αν θα ζητήσουν χορήγηση δανείου ή όχι.

Στη συνέχεια, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό στον οποίο θα απευθυνθούν, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία τους, ο οποίος στη συνέχεια θα εξετάζει την πιστοληπτική ικανότητά τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για ερωτήσεις που αφορούν το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2103000877 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ειδικά για τεχνικά προβλήματα στην υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2111001616 και 2310804004 ή στη διεύθυνση [email protected].

Το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II» είναι προγραμματισμένο να ανοίξει στις 25 Σεπτεμβρίου για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ μια ημέρα μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα