Προκάλεσε «μετωπική» η αναφορά στο Μάτι!

Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για σχόλιο του Μητσοτάκη που αποδίδει την τραγωδία στην κλιματική αλλαγήΣτα ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής απέδωσε την τραγωδία στο Μάτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οδηγημένη (σ.σ.: η φωτιά) από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφτασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή, κατέστη αδύνατο να περιοριστεί.

Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση».

Από αυτή την αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού πιάστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά προσκείμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΜΜΕ και εξαπέλυσαν επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη συγκρίνοντας την προεκλογική και μετεκλογική ρητορική της Ν.Δ. για την τραγωδία στο Μάτι.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου αξιοποιούν αυτή την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης στην τραγωδία του Ματιού. «Να ζητήσει συγγνώμη ο Κ. Μητσοτάκης, το οφείλει στη μνήμη των νεκρών της πυρκαγιάς στο Μάτι» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Καταρρέει μια τεράστια επιχείρηση παραπληροφόρησης, αλλοίωσης της πραγματικότητας, σκύλευσης της μνήμης νεκρών, αναίσχυντης τυμβωρυχίας, χρήσης της απώλειας συνανθρώπων μας, για λίγες ψήφους παραπάνω» είπε από την πλευρά της η τέως περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ πολλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ανάλογες δηλώσεις με τις οποίες κατήγγειλαν τον κ. Μητσοτάκη για τυμβωρυχία.

Μετά την έκταση που πήραν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνεται ότι «στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε δυστυχώς στους 102 νεκρούς».

Μάλιστα, το Μαξίμου απευθυνόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ τον καλούσε να σταματήσει να υπενθυμίζει την ανικανότητά του, καθώς, όπως σημείωνε, «φέτος υπήρξαν εκατοντάδες πυρκαγιές και δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός». Και κατέληγε χαρακτηριστικά: «Μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

Η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη προκάλεσε σκληρή κριτική και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «κατά τη νέα προσφιλή του συνήθεια αθωώνει τον κ. Τσίπρα», ενώ και η Ελληνική Λύση μίλησε για διγλωσσία του κ. Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα