Για απάτη κατά του προέδρου και των ΗΠΑ μιλάει ο Λευκός Οίκος

«Οι Δημοκρατικοί θέλουν να καταστρέψουν το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και όσα αντιπροσωπεύει. Θα μείνουμε ενωμένοι….… Θα παίξουμε το παιχνίδι τους και θα παλέψουμε. Αυτό που διακυβεύεται είναι το κράτος μας» διαμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω twitter, απαντώντας από τη μία στους επικριτές του, έχοντας όμως από την άλλη και το βλέμμα του στραμμένο στη συσπείρωση των στελεχών του κόμματός του, ειδικά εκείνων που δήλωσαν δημόσια ότι η καταγγελία για τη συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του εμπεριέχει «ανησυχητικά στοιχεία».

Λίγες ώρες αργότερα, μετά την έγγραφη κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα, ο Τραμπ έκανε λόγο για έναν «κατάσκοπο» που -υποκινούμενος προφανώς- ξεκίνησε τη «μεγαλύτερη απάτη» εις βάρος προέδρου στην αμερικανική κοινοβουλευτική ιστορία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε «την υστερία» των Δημοκρατικών και έκανε λόγο για «εσφαλμένες ερμηνείες» του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι πίστευε πως μονάχα η αμερικανική πλευρά του τηλεφωνήματος με τον Ντόναλντ Τραμπ θα δημοσιοποιείτο, καθώς έχει κι αυτός με τη σειρά του βρεθεί «στριμωγμένος» στη χώρα του.

Ενδιαφέρον είχε, εξάλλου, η συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς η νευρικότητα και η αμηχανία λόγω των εξελίξεων ήταν εμφανής. «Καθαίρεση γι’ αυτό; Πρόκειται για ανέκδοτο!» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, που σχολίασε ότι η συνομιλία του με τον Ζελένσκι ήταν «υπέροχη».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα