Πέρασε στην αντεπίθεση ο Ντ. Τραμπ

Ανέβασε σποτάκια στο facebook όπου καταγγέλλει τους Μπάιντεν για περίεργα παιχνίδια και διασπορά ψευδών ειδήσεωνΧαρακτηρίζοντας την απόφαση των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραπομπής του τη «μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία», ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση, ανεβάζοντας σποτάκια στο facebook που καταγγέλλουν τόσο τους Μπάιντεν όσο και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Τα σύντομα βίντεο, που θυμίζουν προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ, καταγγέλλουν τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ -και πιθανό αντίπαλο του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές- Τζο Μπάιντεν και τον γιο του για ύποπτες κινήσεις στην Ουκρανία, τους Δημοκρατικούς για τη στάση τους και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε την πρόσβαση στα απομαγνητοφωνημένα κείμενα ορισμένων συνομιλιών του Αμερικανού προέδρου με ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο συνομιλίες έτυχαν διαφορετικού χειρισμού και αποθηκεύτηκαν στο σύστημα απόρρητων πληροφοριών, γεγονός που αντίκειται στις διατάξεις και θεωρείται κατάχρηση εξουσίας.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ανταμ Σμιθ δήλωσε χθες ότι το Κογκρέσο είναι αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στα τηλεφωνήματα του προέδρου Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογο του αλλά κι άλλους ξένους ηγέτες, επικαλούμενος ανησυχίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Κατονομάστηκε

Στο μεταξύ, ο ειδικός επιτετραμμένος του Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία Κερτ Βόλκερ παραιτήθηκε την Παρασκευή, καθώς κατονομάστηκε στην καταγγελία που έκανε ο προστατευόμενος μάρτυρας για την τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ – Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Βόλκερ μίλησε με τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ Ρούντι Τζουλιάνι σχετικά με τον «περιορισμό της ζημιάς» που προκάλεσε η προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να πιέσει τον Ουκρανό ομόλογό του να δώσει εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ.

Από την πλευρά του, ο Τζουλιάνι, που έχει μετατραπεί σε κεντρικό χαρακτήρα της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί και τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να τον «καταστρέψουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα