Μια μαγική βραδιά με τον βιρτουόζο του βιολιού

Ο Νάιτζελ Κένεντι παρουσιάζει στις 7 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο με 30μελή ορχήστρα τις «Τέσσερις εποχές» του ΒιβάλντιΜία ξεχωριστή βραδιά υπόσχεται ο βιρτουόζος του βιολιού Νάιτζελ Κένεντι στο Ηρώδειο, ο οποίος επιστρέφει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου (9 μ.μ.) για να παρουσιάσει, μαζί με 30μελή ορχήστρα, τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ερμηνεύσει δύο από τα πιο διάσημα κονσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ «Κονσέρτο για βιολί σε ΛΑ ελάσσονα, BWV 1041» και «Κονσέρτο για δύο βιολιά σε ρε ελάσσονα, BWV 1043».

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ολόκληρο το έργο του Αντόνιο Βιβάλντι «Οι τέσσερις εποχές». Συμμετέχουν το Nigel Kennedy Ensemble και η Athens Chamber Orchestra, μία ορχήστρα ειδικώς στελεχωμένη για τη συναυλία του Νάιτζελ Κένεντι από κορυφαίους Eλληνες μουσικούς.

Τριάντα χρόνια πριν ο Νάιτζελ Κένεντι, με την ηχογράφηση του έργου «Four Seasons («Τέσσερις εποχές»)» του Βιβάλντι, έφερε την επανάσταση στην κλασική μουσική. Η ηχογράφηση του 1989 κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το καλύτερο κλασικό έργο όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 4.000.000 αντίτυπα και παραμένει ως σήμερα ο κλασικός δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Νάιτζελ Κένεντι δεν έχει μόνο αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους σολίστ του βιολιού στον κόσμο, αλλά είναι ο πρώτος σε πωλήσεις κλασικός βιολιστής όλων των εποχών. Η τεχνική του, το μοναδικό ταλέντο και η πληθωρική σκηνική παρουσία του έφεραν νέες προοπτικές τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο, ενώ έχει συμπράξει με τις κορυφαίες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο.

Όπως σημειώνει ο διάσημος καλλιτέχνης, «Αυτό που με συνεπαίρνει περισσότερο απ’ όλα στις “Τέσσερις εποχές” είναι το πώς ο Βιβάλντι συμπυκνώνει τόσο δυνατές εικόνες με έναν τόσο ευθύ τρόπο. Τα γρήγορα “περάσματα” γεμάτα ενέργεια, οι μελωδίες που επικοινωνούν ευθέως με την ομορφιά και την απλότητα. Και οι τεράστιες αντιθέσεις στη μουσική που επιδρούν κατευθείαν στα αυτιά του ακροατή. Από τη στιγμή που έχω κατακτήσει μια ενστικτώδη σχέση με τη μουσική μου, χρειάζεται να χρησιμοποιήσω κάθε πιθανό μέσο τεχνικής για να επικοινωνήσω με τον ακροατή, προλαβαίνοντας και αποκλείοντας κάθε πιθανό εμπόδιο που μπορεί να φέρει σε αυτή την επικοινωνία η εποχή που γράφτηκε η μουσική. Κατά τη γνώμη μου, αν ένα μουσικό κομμάτι “ανήκε” μόνο στην εποχή κατά την οποία γράφτηκε, δεν θα έπρεπε να παίζεται στις μέρες μας. Οι “Τέσσερις εποχές” του Βιβάλντι έχουν να μας προσφέρουν πολύ περισσότερα από μία ιστορική αναζήτηση. Φυσικά, στο τέλος, αυτό που μετράει είναι πάντα η μουσική και ο ακροατής είναι ο μόνος που θα αποφασίσει για την αξίας της».

Οι «Τέσσερις εποχές» κυκλοφόρησαν σε LP, κασέτα και CD. Η, δε, δομή των συναυλιών για τον νέο δίσκο του Νάιτζελ Κένεντι ήταν ιδανική για το εμπορικό ραδιόφωνο. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που οι τεχνικές προώθησης της ποπ χρησιμοποιήθηκαν για έναν κλασικό δίσκο. Μεγάλες γιγαντοαφίσες στον δρόμο και διαφημίσεις κατέκλυσαν το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, κάτι ασυνήθιστο για την κλασική μουσική.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 28 έως 88 ευρώ. Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2118005141.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα