Η Ελισάβετ αναζητεί τρόπο για να αποπέμψει τον Τζόνσον!

Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία…… πρώτη φορά στα 67 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο της Βρετανίας ζήτησε τη γνώμη ειδικών για το πώς θα μπορούσε να απομακρύνει από τη θέση του τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, αν ο Τζόνσον αρνηθεί να ζητήσει τρίμηνη παράταση του Brexit στην περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ε.Ε. έως τις 19 Οκτωβρίου, όπως ορίζει ο νόμος που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, τότε η βασίλισσα Ελισάβετ ενδέχεται να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

Μιλώντας στο Skynews o πρώην υπουργός και βουλευτής των Συντηρητικών Ντόμινικ Γκριβ δήλωσε: «Αν ο πρωθυπουργός δεν επιδιώξει την παράταση του Brexit, όπως επιτάσσει η απόφαση της Βουλής, τότε η βασίλισσα μπορεί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του». «Θα φύγει σε πέντε λεπτά, θα αποπεμφθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γκριβ, μάλιστα, προέβλεψε ότι σε αυτή την περίπτωση τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ όσο και ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Πάντως, οι «Times» υποστηρίζουν ότι ο Τζόνσον έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες να μην επιτρέψουν άλλη καθυστέρηση του Brexit.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα