Άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ στους Τούρκους

Εθνικά επικίνδυνη η απάντηση του Χαρίτση στον Τσαβούσογλου για τις μεταναστευτικές ροέςΣε μια εθνικά επικίνδυνη και απαράδεκτη δήλωση, που ρίχνει νερό στον μύλο της τουρκικής προκλητικότητας, προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ευφάνταστη και κατασκευασμένη εικόνα που επιχείρησε να περάσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητώντας και τα… ρέστα για τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές από τα παράλια της χώρας του προς τα ελληνικά νησιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, αντί να καταγγείλει τον Τσαβούσογλου, που έκανε το άσπρο μαύρο και κατηγόρησε τις ελληνικές Αρχές χωρίς κανένα στοιχείο ότι βυθίζουν βάρκες και πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο, διερωτήθηκε «τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν λέει ότι “ζητάμε παντού, και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό, την κατανόηση όλων, ότι, όταν αυξάνουμε τις περιπολίες, αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες”;».

Με αυτό το ερώτημα, ο κ. Χαρίτσης ήταν σαν να συντάσσεται με τη θέση της Αγκυρας, όσο κι αν στη συνέχεια καταδίκασε τη δήλωση Τσαβούσογλου. Ευλόγως λοιπόν υπήρξε αντίδραση του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ “ξύπνησε” και μετά από 24 ώρες θυμήθηκε να “καταδικάσει” τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών… Αλλά με τα ερωτήματά του στην ουσία δικαιολογεί τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου που δήθεν “καταδικάζει”».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας -σε μια προσπάθεια να απειλήσει την Ε.Ε. και να δημιουργήσει θέμα από το πουθενά ότι η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όταν είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι δουλέμποροι με το που μπαίνουν στα εθνικά χωρικά ύδατα βουλιάζουν τις λέμβους για να σώσουν τους μετανάστες οι άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού- προέβη σε μια απίστευτη δήλωση, την οποία καταδίκασαν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντάς την «ψεύτικη», όσο και το υπουργείο Εξωτερικών.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Ελληνες πολίτες, που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές» τόνισε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Για δηλώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «κάποιοι παίζουν με τις ζωές που σώζουμε στο Αιγαίο».

Οι Τούρκοι, πάντως, συνέχισαν να προκαλούν και να ισχυρίζονται ότι δήθεν έχουν στη διάθεσή τους και… ντοκουμέντα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα