Η ανασφάλεια των πολιτών

Η δημόσια τάξη παραμένει ευσεβής πόθος και ανέφικτος στόχος για την κυβέρνηση. Στα λόγια υπήρχε διαφορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα ήταν εμφανής. Στην πράξη, όμως, έπειτα από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν διαφορές με την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το αστυνομικό δελτίο παραμένει πλουσιότατο και η ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες αυξάνεται αντί να περιοριστεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης νόμισε ότι οι Ελληνες θα τον θεωρούσαν επιτυχημένο, αν περιορίζονταν στην από τηλεοράσεως παρακολούθηση των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων. Ωστόσο, η ουσία της πολιτικής δεν είναι η παραγωγή εντυπώσεων αλλά θετικών αποτελεσμάτων στο πεδίο ευθύνης εκάστου πολιτικού – κι εκεί ο νυν υπουργός δεν έχει να παρουσιάσει κάτι.

Η τόσο συστηματικά διαφημισμένη κατάργηση του ασύλου στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διατήρησή του. Ακόμα και χθες μπαινόβγαιναν κουκουλοφόροι στην ΑΣΟΕΕ και συγκρούονταν με δυνάμεις της Αστυνομίας, η οποία δεν επιχείρησε εντός του… καταργηθέντος ασύλου.

Μέσα στο κλίμα της ανομίας πρέπει οπωσδήποτε να περιληφθούν και οι εικόνες με τους ισλαμιστές εποίκους που κινούνται όπως, όπου και όποτε θέλουν στην επικράτεια, καταλαμβάνουν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους παραβιάζοντας μια σειρά από διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και το κράτος υπόσχεται κι άλλες παροχές αντί απλά να εφαρμόζει τον νόμο.

Τα ίδια και χειρότερα και στην πάταξη και της μικροεγκληματικότητας και των σοβαροτέρων εγκλημάτων. Οι πολίτες, που περίμεναν με την αλλαγή της κυβέρνησης να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας και να επιδειχθεί διάθεση πάταξης της εγκληματικότητας, βλέπουν από το υπουργείο μια στάση πολιτικά νωθρή και θεαματικά αναποτελεσματική.

Ετι δε, κατέστη σαφές στο πανελλήνιο ότι το κράτος αναγνωρίζει καλή και κακή βία. Το θέαμα με τα στελέχη του ΚΚΕ που επιτέθηκαν με καδρόνια στους αστυνομικούς στο άγαλμα του Τρούμαν και δεν συνελήφθησαν δεν μπορεί να λησμονηθεί…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα