Η Φώφη ζήτησε από τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Η συζήτηση με Στουρνάρα για την πρώτη κατοικία. Νέες αιχμές από τον ΑνδρουλάκηΚοινωνικό πρόσωπο θέλησε να δείξει η Φώφη Γεννηματά για να ξεπεράσει τα προβλήματα εντός του κόμματός της, αλλά μάλλον επέλεξε το λάθος πρόσωπο για να συναντηθεί. Συγκεκριμένα, είχε τετ α τετ με τον Γιάννη Στουρνάρα και του έθεσε τα ζητήματα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της μείωσης των χρεώσεων από τις τράπεζες. Σε ποιον; Στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, που για το μόνο που κόπτεται είναι το συμφέρον των πιστωτικών ιδρυμάτων, άντε και για την καρέκλα.

«Η αναγκαία εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί ούτε στους μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας -που, δυστυχώς, από το τέλος του χρόνου παύει να προστατεύεται- ούτε στις υπέρογκες χρεώσεις στις συναλλαγές των τραπεζών με τους πολίτες» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Μάλιστα, με μια επικοινωνιακή κίνηση δεσμεύτηκε ότι το κόμμα της καταθέτει άμεσα τροπολογία για την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους Ελληνες δανειολήπτες και επερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές με τους πολίτες. «Χρεώσεις που δυστυχώς συνεχίζονται, γιατί η κυβέρνηση, αν και αναγκάστηκε υπό την πίεσή μας να συνομιλήσει με τους τραπεζίτες, έμεινε μονάχα σε επικοινωνιακό επίπεδο και αποτέλεσμα δεν υπάρχει» υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, νέες βολές κατά της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, επιτείνοντας το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα: «Είναι θεσμική ασέβεια η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα σφραγίδας, ενώ επί της ουσίας αυτό το 8% η συντριπτική του πλειοψηφία είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι το συνέδριο δεν θα είναι εκλογικό και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε συνολικά τους χειρισμούς της κυρίας Γεννηματά την τελευταία διετία.

«Από το 2017, που ήρθαν 220.000 άνθρωποι και διαμορφώθηκε μία προοπτική να παίξουμε έναν σημαντικότερο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, γίνονται συνεχώς λάθη είτε από τον κ. Θεοδωράκη είτε από την κυρία Γεννηματά (είδαμε με τον κ. Βενιζέλο και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας), που διαμόρφωσαν όρους στασιμότητας και κράτησαν τον κ. Τσίπρα στο 31%» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα λάθη εκπορεύονται από μία λογική μικρού κόμματος». Στο μεταξύ, τη στήριξή του στη Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα