Κικίλιας: Ανοίγουν 14 κλίνες σε ΜΕΘ

Σημαντικό βήμα για να μειωθούν οι λίστες αναμονής στις Μονάδες Εντατικής του λεκανοπεδίου εν όψει έξαρσης της γρίπηςΑπό τη
Ρίτα Μελά

Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να ανοίξουν άλλες 14 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία της Αττικής. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του ΣΕΓΑΣ, με αφορμή τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για μία τεράστια πρωτοβουλία, που θα ενισχυθεί και από κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, η οποία αναδείχθηκε με αφορμή την επικείμενη επιδημία της εποχικής γρίπης, όπως είπε ο υπουργός, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού.

«Κάθε χρόνο στο ζενίθ της γρίπης ο κατάλογος για ένα κρεβάτι ΜΕΘ αριθμεί έως και 100 ανθρώπους στη χώρα μας. Με δεδομένο ότι υπάρχει αντιγριπικό εμβόλιο, ότι υπάρχει τρόπος να θωρακιστούν όσοι το χρειάζονται, δεν είναι λογικότερο να φροντίσουμε για τον εμβολιασμό και να μη φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση, όπου το σύστημα υγείας δέχεται μια τεράστια πίεση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί;» διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα ο κ. Κικίλιας, για να περιγράψει τη σημασία της πρόληψης σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ο υπουργός, επίσης, χαιρέτισε τις δράσεις προαγωγής της δημόσιας υγείας όπως αυτή που υλοποιούν για έβδομη χρονιά η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και ο ΣΕΓΑΣ για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer Hellas.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής στο Νοσοκομείο Αττικόν, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΕ, Στέλιος Λουκίδης, είπε: «Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός για πνευμονιόκοκκο συστήνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών σε όλους τους ενηλίκους άνω των 65 ετών, καθώς και για ενηλίκους 19 έως 64 ετών που ανήκουν στις ομάδες κινδύνου για σοβαρές πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, όπως οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, ασθενείς με χρόνια καρδιακά ή αναπνευστικά νοσήματα, οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, όλο το υγειονομικό προσωπικό, καθώς και οι καπνιστές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα