Απειλεί πάλι ο Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα

Ο «σουλτάνος» εκβιάζει εκ νέου τις Βρυξέλλες ότι θα στείλει στην Ευρώπη εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες!Από τη
Θεανώ Καρούτα

Aπειλές κατά της Ευρώπης εκτοξεύει απ’ όπου βρεθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, προειδοποίησε τις Βρυξέλλες πως θα ανοίξει τις πόρτες προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, εάν δεν στηρίξουν την Αγκυρα. 

Οι δηλώσεις του δεν φαίνεται να ανησυχούν τους Ρώσους, οι οποίοι εκτιμούν πως ο Ερντογάν με τη λάβρα ρητορική του απευθύνεται στους συντηρητικούς και τους εθνικιστές στο εσωτερικό της χώρας του. Εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία αναφέρουν πως η Τουρκία είναι αμφίβολο αν θα επαναλάβει μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, παρά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πως στις περιοχές της βόρειας Συρίας εξακολουθούν να βρίσκονται Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι Κούρδοι

«Επειδή, παρ’ όλα αυτά, κάποιοι μεμονωμένοι μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) μπορεί να έχουν μείνει κάπου, αυτό δεν σημαίνει ότι στη ζώνη αυτή έχουν παραμείνει μεγάλα στρατιωτικά τμήματα. Πολύ περισσότερο τώρα που συνεχίζονται οι κοινές περιπολίες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας και των Τούρκων στρατιωτών» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης και Εγγύς Ανατολής, το οποίο υπάγεται στο Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΡΙΣΜ), Βλαντιμίρ Φίτιν.

Νωρίτερα, αναχωρώντας για τη Βουδαπέστη, ο Ερντογάν είχε καταγγείλει μιλώντας σε δημοσιογράφους πως οι ΗΠΑ δεν τηρούν τη συμφωνία για την απόσυρση των Κούρδων από την τουρκοσυριακή μεθόριο, ενώ μετέπειτα, παρόντος του Ορμπαν, γνωστοποίησε πως την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να συζητήσει μεταξύ άλλων και την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400, των αμερικανικών πυραύλων Patriot και των μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35 στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου.

Η συνάντησή τους αναμένεται με ενδιαφέρον, ιδίως από τη στιγμή που στην Ουάσινγκτον φουντώνει το κλίμα δυσαρέσκειας κατά του Ερντογάν, και τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ να επιβάλει σκληρές κυρώσεις στην Αγκυρα, που παραβιάζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βόρεια Συρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα