Στα κάγκελα οι δικαστές με τον Σαλμά

Καταγγέλλουν ότι τηλεφώνησε για να ζητήσει την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφοράΈνα σκληρό «μπρα ντε φερ» σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με φόντο την καταγγελία «κόλαφο» της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο ίδιος παραδέχεται μεν ότι τηλεφώνησε σε δικαστή αναφορικά με τη μήνυση που έχει καταθέσει για την υπόθεση της Novartis, αλλά κάνει λόγο για… ακατανόητη παρεξήγηση. 

Στην ανακοίνωση-βόμβα της δικαστικής ένωσης, που πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, περιγράφεται ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. «την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου κάλεσε στο υπηρεσιακό τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΣΤ’ τμήματος Βουλευμάτων στο Πρωτοδικείο Αθηνών Χαράλαμπο Σεβαστίδη κατά την ώρα της διάσκεψης του Τμήματος και ζήτησε την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά». Μάλιστα, όπως τονίζουν οι δικαστές, η κόκκινη γραμμή που τράβηξε ο κ. Σεβαστίδης ενημερώνοντας τον κ. Σαλμά «ότι δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τον χειρισμό εκκρεμών υποθέσεων» πυροδότησε την οργή του Αγρινιώτη βουλευτή που φέρεται ότι του απάντησε σε έντονο ύφος. Μάλιστα κατά τους δικαστές αντίστοιχο τηλεφώνημα από τον βουλευτή έγινε και σε εισαγγελικό λειτουργό.

«Θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι παρεμβάσεις σε δικαστικούς λειτουργούς πέρα από παράνομες είναι και ατελέσφορες» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνοντας δηκτικά: «Ο δηλωμένος από πολιτικά πρόσωπα σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μοιάζει πολλές φορές κοινότυπος και υποκριτικός, όταν οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους απέχουν πολύ από τις διακηρύξεις τους». Απαντώντας στην επίμαχη ανακοίνωση ο ελεγχόμενος για το σκάνδαλο των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων πρώην υπουργός Υγείας, που έχει βγει πλέον από το κάδρο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis, επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα στον Χαράλαμπο Σεβαστίδη σημειώνοντας ωστόσο ότι ο δικαστής «παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου».

Όπως παραδέχεται ο κ. Σαλμάς, το επίμαχο τηλεφώνημα αφορούσε την πορεία της μηνύσεως που έχει υποβάλει σε βάρος του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου για τη Novartis Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, προκειμένου να ζητήσει επίσπευση της έρευνας! Εντούτοις στην ανακοίνωσή του τονίζει: «Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής»!

Την ίδια ώρα αποστάσεις από τους δικαστές τηρεί η Eνωση Εισαγγελέων Ελλάδος κάνοντας λόγο για «φερόμενη παρέμβαση» και εμφανίζοντας τον Μάριο Σαλμά να επικοινωνεί με τον εισαγγελέα με «κόσμιο» τρόπο, ζητώντας την επίσπευση της υπόθεσής του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα