Κοινές περιπολίες στη Συρία από Τουρκία και Ρωσία

Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν (φωτό) συζήτησαν το Σάββατο τηλεφωνικά το θέμα της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία αλλά και για…… τις διμερείς εμπορικές σχέσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Πούτιν επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στη συμφωνία του Σότσι τον Οκτώβριο, η οποία στοχεύει να επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές της Συρίας να εκκενώσουν την παραμεθόριο περιοχή με την Τουρκία, ενώ άνοιξε τον δρόμο για τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών Ρωσίας – Τουρκίας εντός της Συρίας.

Την ίδια ώρα στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία και κουρδικών δυνάμεων. Χθες το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε ένα χωριό νότια της συριακής μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται πλέον από τις τουρκικές δυνάμεις.«Οκτώ άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, αποδίδοντας την έκρηξη στους Κούρδους πολιτοφύλακες.

Πάντως, το θέμα της απόσυρσης των Κούρδων από τα συροτουρκικά σύνορα αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης του προέδρου Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στον Λευκό Οίκο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα