Σε «κενό αέρος» τώρα η Astra Airlines

Αγωνία για την τύχη της αεροπορικής. Η ανακοίνωση για τις ακυρώσεις πτήσεων και η άμεση ανάγκη εξεύρεσης επενδυτήΗ εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν πρόσφατα ότι τα αιτήματα για την αποζημίωση των επιβατών θα εξεταστούν και θα απαντηθούν μέχρι τη 15/11/2019. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εργαζόμαστε για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των πτήσεών μας». Αυτή είναι η ανακοίνωση της διοίκησης της αεροπορικής εταιρίας Astra Airlines, οι ανησυχίες για την τύχη της οποίας φουντώνουν, καθώς πολλοί πελάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια είδαν τις πτήσεις να ακυρώνονται.

Η διοίκηση της Astra Airlines, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι ελπίζει ως την τελευταία στιγμή ότι θα βρει στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα βάλει τα απαραίτητα κεφάλαια για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Το πρόβλημα είναι πως αύριο Τετάρτη φαίνεται πως είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τη ρευστότητα. Αν ως τότε -πράγμα δύσκολο- δεν βρεθεί επενδυτής, τότε οι εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες.

Προβλήματα

Οι φήμες ότι η Astra Airlines αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας υπήρχαν εδώ και καιρό, έστω κι αν μόλις τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρία ανακοίνωνε τις πτήσεις της εορταστικής περιόδου, προτρέποντας το κοινό να ταξιδέψει μαζί της «από 16 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου προς όλους τους χειμερινούς μας προορισμούς με απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη και από Αθήνα».

Η Astra Airlines, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Γ. Ζλατάνης, έχει ως βάση το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και εκτελεί απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη, Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω, καθώς και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία, συνδέοντας κατά κύριο λόγο περιφερειακούς προορισμούς. Η πρώτη πτήση εκτελέστηκε στις 5 Ιουλίου 2008 από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο και η εταιρία εισήλθε στη συνέχεια στην εκμετάλλευση άγονων αεροπορικών γραμμών. Ο στόλος της Astra Airlines αποτελείται από τέσσερα αεροσκάφη, τα οποία στην ουσία εξυπηρετούσαν άγονες γραμμές. Το χειμερινό πρόγραμμα από τις 27 Οκτωβρίου 2019 ως τις 28 Μαρτίου του 2020 περιλάμβανε απευθείας πτήσεις προς Χίο, Σάμο, Μυτιλήνη, Κοζάνη – Καστοριά, Λήμνο – Ικαρία, Ηράκλειο και Κω. Τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, του 2017, δείχνουν πτώση του κύκλου εργασιών στα 26.300.000 ευρώ και κέρδη προ φόρων μόλις 239.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα