Στεγνώνουν δικόγραφα με πιστολάκι στο Εφετείο!

Πλημμύρισε από την κακοκαιρία το δικαστικό μέγαρο ΑθηνώνΚυριολεκτικά… μούσκεμα τα έκανε η «Βικτώρια» στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Κυρίλλου Λουκάρεως, όπου οι υπάλληλοι βρέθηκαν για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές καταστάσεις, αφού κλήθηκαν να στεγνώσουν τις βρεγμένες δικογραφίες ακόμη και με πιστολάκι μαλλιών!

Συγκεκριμένα, τα υπόγεια του Εφετείου, όπου και στεγάζεται το αρχείο του Πρωτοδικείου της Αθήνας, βρέθηκαν για ακόμη μία φορά στο έλεος της κακοκαιρίας, με τη βροχή να μπαίνει από κάθε πιθανή χαραμάδα!

Τοίχοι γεμάτοι υγρασία, ταβάνια που στάζουν και πεσμένοι σοβάδες, ακόμη και κουβάδες στο πάτωμα για να συγκεντρώνουν τα νερά συνθέτουν τις εικόνες ντροπές με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι υπάλληλοι, αλλά και οι πολίτες που βρέθηκαν στο κτίριο μία ημέρα μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν και την Αττική.

Εκατοντάδες δικογραφίες μούλιασαν στην υγρασία και στο νερό, με τους εργαζομένους να επιστρατεύουν κάθε μέσο για να περισώσουν τα «πνιγμένα» από τη νεροποντή έγγραφα. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους και για τη δική τους ασφάλεια, καθώς τα ταβάνια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί από πού εισρέουν τα νερά στο κτίριο!

«Έχουμε ζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τη μεταφορά του αρχείου. Οι τρύπες που βρίσκονται στο ταβάνι, εδώ και έναν χρόνο, έχουν ως αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να παρουσιάζεται αυτό το φαινόμενο» είπε στην εκπομπή του Open TV «Ωρα Ελλάδος 7.00» ο Θανάσης Κόκκινος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι όλα τα έγγραφα που βρίσκονται στο αρχείο είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή, γεγονός που σημαίνει ότι εάν καταστραφούν δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα