Ο Σκοπιανός «Μαυρίκης» δούλευε… ψήστης σε ελληνικό νησί

Βρήκε καταφύγιο στη χώρα μας μετά την εμπλοκή του σε μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπώνΜαζικά είναι τα δημοσιεύματα εφημερίδων στα Σκόπια που αποκαλύπτουν ότι ένας πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της γείτονος, ο Γκόραν Γκρούεφσκι, έχει βρει καταφύγιο στην Ελλάδα. Και μιλούν για κρυψώνα και καταφύγιο, γιατί στα Σκόπια κατηγορείται για την υπόθεση της μαζικής παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. 

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο για τη μαζική υποκλοπή επί κυβερνήσεων Γκρούεφσκι στα Σκόπια, το οποίο τελικά ήταν η αφορμή για την πτώση της κυβέρνησης, οδήγησε τον εν λόγω κατηγορούμενο να προσπαθήσει και να τα καταφέρει να καταφύγει στην Ελλάδα, προκειμένου να μην καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, που επίσης έχει φυγαδευτεί στην Ουγγαρία.

Τα δημοσιεύματα των σκοπιανών μέσων αναφέρουν ότι ο Γκόραν Γκρούεφσκι, που βρίσκεται στην Ελλάδα, εκμεταλλεύεται στην ουσία την ανυπαρξία μηχανισμού του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας του και μπορεί και κυκλοφορεί ελεύθερος στη χώρα μας.

Ο Σκοπιανός πρώην κυβερνητικός αξιωματούχους ήταν συνεργάτης του Σάσο Μιγιάλκοφ, που διατέλεσε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων και ο οποίος επίσης κατηγορείται για την παρακολούθηση όχι ενός προσώπου, αλλά πάνω από 20.000 πολιτών στα Σκόπια. Ο ίδιος κατηγορείται επίσης και για την παράνομη καταστροφή απόρρητων εγγράφων, αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση, αλλά και για παράνομη προμήθεια εξοπλισμού τηλεφωνικών υποκλοπών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με τα σκοπιανά μέσα ο Γκόραν Γκρούεφσκι όχι μόνο ζούσε στην Ελλάδα, αλλά δούλευε κανονικά. Μάλιστα, ήταν ψήστης σε κουζίνα γνωστού εστιατορίου σε ελληνικό νησί και έκανε διάφορες άλλες δουλειές την καλοκαιρινή σεζόν. Μαζί με τον Γκρούεφσκι καταζητείται και ο Σκοπιανός Νικόλ Μποσκόσκι με τις ίδιες κατηγορίες. Οι δυο τους μάλιστα πριν από δύο χρόνια, το 2017, είχαν συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν στις ελληνικές Αρχές και αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα