Στο εδώλιο θα καθίσουν οι ιδιοκτήτες του ΙΕΚ Ξυνή

Κατηγορούνται για πλαστογραφία κατά του Δημοσίου τρία μέλη της οικογένειας των εκπαιδευτηρίωνΤην οσμή σκανδάλου θα κληθεί να διαλευκάνει η ελληνική Δικαιοσύνη στις 2 Δεκεμβρίου, με τη δίκη των Σοφοκλή Ξυνή, Αθηνάς Ξυνή και Αικατερίνης Ξυνή των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι θα δικαστούν ως υπαίτιοι κατάρτισης πλαστών εγγράφων με σκοπό το προσωπικό όφελος και ως ύποπτοι διάπραξης πλαστογραφιών σε βάρος του Δημοσίου.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί για το Ε΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών από το 2017 με τον αριθμ. 430/2016 τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατή λόγω μιας σειράς αναβολών και εξαιρέσεων δικαστών. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά (επιτέλους) θα απονεμηθεί δικαιοσύνη!

Η δικαστική εμπλοκή για την οικογένεια Ξυνή ξεκίνησε με το πόρισμα-καταπέλτη της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, που αποτελεί μέρος της δικογραφίας και του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Το πόρισμα αναφέρει πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση ποινικής δίωξης εναντίον των τριών προσώπων των εκπαιδευτηρίων Ξυνή για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως του Δημοσίου τελεσθείσας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, από το οποίο αδίκημα ο φερόμενος δράστης επεδίωξε προσωπικό όφελος ή ζημιά του Δημοσίου που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Μάλιστα, στο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη φορολογική και ασφαλιστική εικόνα των διερευνώμενων εταιριών Ξυνή και υπογραμμίζεται πως δεν έγινε σαφές ποιες είναι οι πραγματικές οφειλές των επίμαχων επιχειρήσεων κι αν είναι έγκυρες οι ρυθμίσεις αυτών των χρεών.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε σε μία από τις επιχειρήσεις του ομίλου Ξυνή ανευρέθηκαν στο γραφείο του προέδρου Σοφοκλή Ξυνή μεταξύ άλλων εντυπώματα (σφραγίδες) με τα λογότυπα: «ΔΟΥ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ», «ΔΟΥ Α΄ (ΑΒΓ) ΑΘΗΝΩΝ» και «Α΄ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ», κάτι που προφανώς δεν δικαιολογείται και σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την επιχειρηματική – επαγγελματική δραστηριότητα του τελευταίου.

Ιδιαίτερη έρευνα γίνεται, σύμφωνα με το πόρισμα, σε ένα πολύπλοκο δίκτυο εταιριών -ακόμα και εξωχώριων, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες για την απόκρυψη παράνομων προσόδων και την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους στην αλλοδαπή- παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες, ενώ προκύπτουν ενδείξεις ότι διακινήθηκαν και επεκρύβησαν χρηματικά ποσά, ύψους και μορφής προς το παρόν άγνωστα.

Το πόρισμα καταλήγει με τον κίνδυνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να δοκιμάσουν να φύγουν από τη χώρα και για αυτόν τον λόγο ζητά να εκδοθούν διατάξεις απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα